Ребра, що тануть в роті: рецепт від луцької фудблогерки

Ребра, що тануть в роті: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати соковиті, ніжні ребра, що маринуються в ароматній суміші спецій і запікаються до карамельної скоринки — ідеальні для родинної вечері чи святкового столу.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти (на 1 кг ребер):

  • ребра — 1 кг
  • кетчуп — 3–4 ст. л.
  • соєвий соус — 3–4 ст. л.
  • гірчиця — 1 ст. л.
  • мед — 2 ст. л.
  • олія — 2 ст. л.
  • перець мелений — 1 ч. л.
  • куркума — 1 ч. л.
  • приправа до свинини — 1 ст. л.
  • сіль — 1 ч. л.

Приготування:

Підготовка ребер:

Промийте, очистьте від плівки і зробіть неглибокі надрізи (для кращого маринування).

Маринад:

У глибокій мисці змішайте спеції, кетчуп, соєвий соус, гірчицю, мед і олію. Перемішайте до однорідності.

Маринування:

Обваляйте ребра в маринаді й залиште на 1–3 години. Чим довше — тим смачніше.

Запікання:

На деко викладіть два шари фольги та аркуш пергаменту. Розмістіть ребра, загорніть спершу в папір, потім у фольгу. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 1,5–2 години.

Карамелізація:

Розгорніть ребра, змастіть залишками маринаду й запікайте відкритими ще 10–15 хвилин, щоб утворилася апетитна скоринка.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Салат «Десяточка» на зиму: смачна консервація з простих інгредієнтів

Салат «Десяточка» на зиму: смачна консервація з простих інгредієнтів

Смерть мобілізованого волинянина: подробиці справи, яка дійшла до Омбудсмана
відео

Смерть мобілізованого волинянина: подробиці справи, яка дійшла до Омбудсмана

Квашена капуста: класичний рецепт, який передавали з покоління в покоління

Квашена капуста: класичний рецепт, який передавали з покоління в покоління

Універсальний маринад для помідорів і болгарського перцю на зиму: простий рецепт, який завжди вдається

Універсальний маринад для помідорів і болгарського перцю на зиму: простий рецепт, який завжди вдається

Як приготувати шикарну вечерю з кабачків всього за 10 хвилин

10 хвилин і вечеря готова: як приготувати хрумкі кабачкові оладки

Супова заправка в банках на зиму: як приготувати овочеві заготовки для швидкого приготування страв

Супова заправка в банках на зиму: як приготувати овочеві заготовки для швидкого приготування страв

На Волинь прийде значне потепління: коли чекати суху і сонячну погоду

На Волинь прийде значне потепління: коли чекати суху і сонячну погоду

Маринована капуста з буряком і морквою: хрустка закуска, яка зникає за день

Маринована капуста з буряком і морквою: хрустка закуска, яка зникає за день

«Дзвонив додому і плакав»: ексгравець збірної України  поділився спогадами про легендарного тренера з Луцька

«Дзвонив додому і плакав»: ексгравець збірної України поділився спогадами про легендарного тренера з Луцька