Ребра, що тануть в роті: рецепт від луцької фудблогерки

Ребра, що тануть в роті: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати соковиті, ніжні ребра, що маринуються в ароматній суміші спецій і запікаються до карамельної скоринки — ідеальні для родинної вечері чи святкового столу.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти (на 1 кг ребер):

  • ребра — 1 кг
  • кетчуп — 3–4 ст. л.
  • соєвий соус — 3–4 ст. л.
  • гірчиця — 1 ст. л.
  • мед — 2 ст. л.
  • олія — 2 ст. л.
  • перець мелений — 1 ч. л.
  • куркума — 1 ч. л.
  • приправа до свинини — 1 ст. л.
  • сіль — 1 ч. л.

Приготування:

Підготовка ребер:

Промийте, очистьте від плівки і зробіть неглибокі надрізи (для кращого маринування).

Маринад:

У глибокій мисці змішайте спеції, кетчуп, соєвий соус, гірчицю, мед і олію. Перемішайте до однорідності.

Маринування:

Обваляйте ребра в маринаді й залиште на 1–3 години. Чим довше — тим смачніше.

Запікання:

На деко викладіть два шари фольги та аркуш пергаменту. Розмістіть ребра, загорніть спершу в папір, потім у фольгу. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 1,5–2 години.

Карамелізація:

Розгорніть ребра, змастіть залишками маринаду й запікайте відкритими ще 10–15 хвилин, щоб утворилася апетитна скоринка.

Читайте також:

Можливо зацікавить