Ребра, що тануть в роті: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати соковиті, ніжні ребра, що маринуються в ароматній суміші спецій і запікаються до карамельної скоринки — ідеальні для родинної вечері чи святкового столу.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти (на 1 кг ребер):
- ребра — 1 кг
- кетчуп — 3–4 ст. л.
- соєвий соус — 3–4 ст. л.
- гірчиця — 1 ст. л.
- мед — 2 ст. л.
- олія — 2 ст. л.
- перець мелений — 1 ч. л.
- куркума — 1 ч. л.
- приправа до свинини — 1 ст. л.
- сіль — 1 ч. л.
Приготування:
Підготовка ребер:
Промийте, очистьте від плівки і зробіть неглибокі надрізи (для кращого маринування).
Маринад:
У глибокій мисці змішайте спеції, кетчуп, соєвий соус, гірчицю, мед і олію. Перемішайте до однорідності.
Маринування:
Обваляйте ребра в маринаді й залиште на 1–3 години. Чим довше — тим смачніше.
Запікання:
На деко викладіть два шари фольги та аркуш пергаменту. Розмістіть ребра, загорніть спершу в папір, потім у фольгу. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 1,5–2 години.
Карамелізація:
Розгорніть ребра, змастіть залишками маринаду й запікайте відкритими ще 10–15 хвилин, щоб утворилася апетитна скоринка.
Читайте також:
- Великдень святкують тиждень: коли можна садити городину
- Смак Великодня з дитинства: луцька блогерка поділилася улюбленим рецептом сирника
- Як зберегти паску м’якою після Великодня: поради, які справді працюють