Рецепт маринованих польських грибів на зиму: покроковий рецепт

Скільки варити гриби для маринування?

Мариновані гриби - дуже смачна заготовка на зиму, яка стане чудовим доповненням до різних страв. Якщо ви знайшли у лісі або придбали польські гриби, приготуйте з них просту і смачну заготовку.

Рецепт консервування польських грибів на зиму, щоб ласувати ними не тільки в сезон, але й в холодну пору року, - пише 1+1.

Рецепт польських грибів на зиму

Маринування польських грибів на зиму не складне, головне знати послідовність дій і дотримуватися пропорцій зазначених в рецепті консервування польських грибів на зиму.

Для того, щоб заготовити гриби на зиму необхідно взяти такі інгредієнти:

  • польські гриби — 1 кг
  • вода для приготування маринаду — 1 л
  • рослинна (оливкова) олія — 50 мл
  • оцет для приготування маринаду — 50 мл
  • часник — 5 зубків
  • сіль, цукор — по 1 ст. л.
  • гвоздика — 5 шт
  • лавровий лист — 4 шт

Для маринування польських грибів необхідно:

  • Польські гриби перебрати, прибрати всі зіпсовані, червиві і перезрілі.
  • Замочити в теплій воді на 15-20 хвилин.
  • Польські гриби ретельно вимити. Для того, щоб легше було усунути землю, пісок, листочки, що прилипли, можна використовувати м'яку кухонну губку.
  • Зрізати з ніжки залишки грибниці. Нарізати гриби на великі шматочки (якщо польські гриби невеликі, їх можна замаринувати цілими).
  • Підготувати розсіл — в холодну воду додати 1ч. л. солі на 1 л води.
  • Залити гриби підготовленим розсолом і варити 5 хвилин. Після цього відвар необхідно злити.
  • Проварені гриби промити під холодною водою, ще раз залити підсоленою водою, довести до кипіння і варити вдруге приблизно 25-30 хв.
  • Промити проварені гриби холодною водою і дати постояти, щоб зійшла зайва рідина.
  • У приготований раніше маринад для консервування перекладаємо відварені гриби.
  • Довести до кипіння і варити 5-10 хвилин.
  • Проварені в маринаді гриби розкласти по чистих стерилізованих банках.
  • Зверху польські гриби залити рослинною або оливковою олією.
  • Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном, закутати у щось тепле і дати відстоятися до повного охолодження.

Рецепт польських грибів на зиму: як приготувати маринад для консервування

Для приготування маринаду для консервування необхідно змішати в місткості воду, сіль, цукор, часник, лавровий лист і гвоздику в зазначених раніше пропорціях і довести до кипіння. Після закипання додати в воду 9% столовий оцет. Маринад готовий.

Читайте також:

Можливо зацікавить