Рецепт маринованих польських грибів на зиму: покроковий рецепт
Мариновані гриби - дуже смачна заготовка на зиму, яка стане чудовим доповненням до різних страв. Якщо ви знайшли у лісі або придбали польські гриби, приготуйте з них просту і смачну заготовку.
Рецепт консервування польських грибів на зиму, щоб ласувати ними не тільки в сезон, але й в холодну пору року, - пише 1+1.
Рецепт польських грибів на зиму
Маринування польських грибів на зиму не складне, головне знати послідовність дій і дотримуватися пропорцій зазначених в рецепті консервування польських грибів на зиму.
Для того, щоб заготовити гриби на зиму необхідно взяти такі інгредієнти:
- польські гриби — 1 кг
- вода для приготування маринаду — 1 л
- рослинна (оливкова) олія — 50 мл
- оцет для приготування маринаду — 50 мл
- часник — 5 зубків
- сіль, цукор — по 1 ст. л.
- гвоздика — 5 шт
- лавровий лист — 4 шт
Для маринування польських грибів необхідно:
- Польські гриби перебрати, прибрати всі зіпсовані, червиві і перезрілі.
- Замочити в теплій воді на 15-20 хвилин.
- Польські гриби ретельно вимити. Для того, щоб легше було усунути землю, пісок, листочки, що прилипли, можна використовувати м'яку кухонну губку.
- Зрізати з ніжки залишки грибниці. Нарізати гриби на великі шматочки (якщо польські гриби невеликі, їх можна замаринувати цілими).
- Підготувати розсіл — в холодну воду додати 1ч. л. солі на 1 л води.
- Залити гриби підготовленим розсолом і варити 5 хвилин. Після цього відвар необхідно злити.
- Проварені гриби промити під холодною водою, ще раз залити підсоленою водою, довести до кипіння і варити вдруге приблизно 25-30 хв.
- Промити проварені гриби холодною водою і дати постояти, щоб зійшла зайва рідина.
- У приготований раніше маринад для консервування перекладаємо відварені гриби.
- Довести до кипіння і варити 5-10 хвилин.
- Проварені в маринаді гриби розкласти по чистих стерилізованих банках.
- Зверху польські гриби залити рослинною або оливковою олією.
- Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном, закутати у щось тепле і дати відстоятися до повного охолодження.
Рецепт польських грибів на зиму: як приготувати маринад для консервування
Для приготування маринаду для консервування необхідно змішати в місткості воду, сіль, цукор, часник, лавровий лист і гвоздику в зазначених раніше пропорціях і довести до кипіння. Після закипання додати в воду 9% столовий оцет. Маринад готовий.
Читайте також:
- Як квасити капусту: найкращі рецепти
- Отримаєте аномально ранній урожай зелені: коли і як сіяти петрушку на зиму