Рибні консерви на зиму: як приготувати ситну консервацію на зиму
Не всі знають, що вдома можна приготувати дуже смачну консервацію на зиму - рибну тушонку. Такі консерви вийдуть набагато смачнішими та кориснішими, ніж магазинні продукти.
Рецептом консервованої риби ділиться кулінарний канал «Моє подвір’я» у Youtube, - пише Телеграф.
Товстолобик в олії виходить дуже смачним, ситним та ароматним, хоча готується досить просто і не потребує специфічних інгредієнтів.
Рецепт рибної консерви
Складові:
- Риба (товстолобик)
- Сіль
- Олія
- Лавровий лист
- Вода
- Запашний перець
- Чорний перець
Спосіб приготування:
- Тушку товстолоба чистимо, знімаємо всередині чорну плівку і нарізаємо на шматки.
- Замочуємо у холодній воді на пару годин.
- Голову, хвіст і плавці заливаємо водою (вода повинна лише трохи покрити рибу), додаємо спеції: лавровий лист, 5 горошин чорного перцю та 2-3 горошини запашного перцю.
- Варимо до готовності. Важливо для заливання приготувати саме такий бульйон, тому що тоді тушонка добре застигне, утвориться холодець і риба буде смачнішою.
- Порційні шматочки риби накладаємо у чисті 0,5-літрові банки. У банку кладемо приблизно 400-450 г риби, додаємо спеції: 1 чайну ложку солі (10 г), 10 горошин чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, шматок лаврового листа, 4 столові ложки олії.
- Заливаємо банки рибним бульйоном.
- Стерилізуємо в каструлі з водою 6-7 годин при найменшому кипінні.
- Закочуємо.
Читайте також:
- Мариновані гриби на зиму: 3 найкращі рецепти
- Як приготувати моркву по-корейськи в банках на зиму: простий рецепт