Секрет, про який мовчать усі сантехніки: навіщо щотижня заливати склянку оцту в раковину

Чи знали ви, що звичайний оцет — це не лише приправа, а й справжній порятунок для вашої кухні? Один із найпростіших, але дуже ефективних лайфхаків — щотижневе вливання склянки оцту в кухонну раковину. Цей метод може здаватися надто простим, щоб бути дієвим, але він має цілу низку переваг.
У чосу суть методу - пояснює ТСН.
Один раз на тиждень у злив раковини на кухні чи у ванній кімнаті треба вилити склянку звичайного столового оцту. Після цього необхідно зачекати 30 хвилин і промити злив теплою водою. Ефект буде помітним вже після першої процедури.
Головна мета цього трюку — усунення неприємного запаху з каналізації, який часто проникає до помешкання. Цей «аромат» не лише неприємний, а й потенційно небезпечний для здоров’я, адже у повітря можуть потрапляти токсичні сполуки — сірководень, аміак тощо. Які здатні негативно впливати на дихальні шляхи та загальний стан організму.
Як оцет допомагає позбутися засмічення та неприємного запаху у трубах
- Розчиняє залишки жиру та бруду, які накопичуються у трубах.
- Знищує бактерії, що спричиняють неприємний запах.
- Запобігає утворенню засмічень, особливо якщо регулярно користуватися цим методом.
- Безпечний для більшості типів труб.
Як правильно робити очищення.
- Налийте одну склянку оцту до стоку раковини.
- Залиште на 30 хвилин, за цей час оцет роз’їсть органічні залишки та знезаразить труби.
- Потім промийте трубу гарячою водою.
Якщо зливний отвір давно не чистився, додатково можна насипати дві ложки соди перед оцтом, реакція речовин в рази посилить ефект очищення.
Читайте також:
- Як вивести запах із секонд-хенду: 5 простих і дієвих способів
- Справжній домашній «Живчик» за бабусиними рецептами: смачно, просто й без хімії
- Який оцет підходить для консервації: прості поради, щоб заготовки не зіпсувалися