Сезон консервування на Волині: як виправити дуже солодке варення

Сезон консервування на Волині: як виправити дуже солодке варення

На Волині сезон консервування - у розпалі. Місцеві господині готують варення з різних фруктів та ягід. Часом буває, що в десерті надто багато цукру. В такому разі варення їсти практично неможливо, а тому треба завжди ретельно слідкувати за кількістю цукру, який ви додаєте. 

Однак якщо варення вже приготовлене і ви зрозуміли, що переборщили з цукром, не поспішайте викидати десерт, пише ТСН.

Рекомендація експертів доволі проста. За порушення балансу інгредієнтів важливо або знизити кількість зайвого, або заповнити дефіцит іншого (чи інших).

 Звісно, ви вже не зможете «вилучити» з варення зайвий цукор, а тому доведеться розбавляти продукт чимось зовсім несолодким.

Найпопулярнішим «рятівником» у такому разі стане ще одна порція такого ж варення, але зварена вже без цукру чи з додаванням мінімальної його кількості.

Якщо у вас немає можливості зварити ще одне варення або ви не хочете витрачати на це свій час, адже цей процес доволі складний і втомливий, існують й інші способи, які вам допоможуть.

Зокрема, ви можете спробувати «замаскувати» надто солодкий смак розведенням варення з невеликою кількістю кислинки. В такому разі найкращим рішенням стане лимонна кислота. Інколи навіть достатньо просто додати до продукту трохи води.

Можна, звісно, залишити варення і таким, як воно вийшло. Просто в такому разі використовуйте меншу його кількість або вживайте з несолодкими напоями.

Читайте також:

Можливо зацікавить