Сезон консервування на Волині: як виправити дуже солодке варення
На Волині сезон консервування - у розпалі. Місцеві господині готують варення з різних фруктів та ягід. Часом буває, що в десерті надто багато цукру. В такому разі варення їсти практично неможливо, а тому треба завжди ретельно слідкувати за кількістю цукру, який ви додаєте.
Однак якщо варення вже приготовлене і ви зрозуміли, що переборщили з цукром, не поспішайте викидати десерт, пише ТСН.
Рекомендація експертів доволі проста. За порушення балансу інгредієнтів важливо або знизити кількість зайвого, або заповнити дефіцит іншого (чи інших).
Звісно, ви вже не зможете «вилучити» з варення зайвий цукор, а тому доведеться розбавляти продукт чимось зовсім несолодким.
Найпопулярнішим «рятівником» у такому разі стане ще одна порція такого ж варення, але зварена вже без цукру чи з додаванням мінімальної його кількості.
Якщо у вас немає можливості зварити ще одне варення або ви не хочете витрачати на це свій час, адже цей процес доволі складний і втомливий, існують й інші способи, які вам допоможуть.
Зокрема, ви можете спробувати «замаскувати» надто солодкий смак розведенням варення з невеликою кількістю кислинки. В такому разі найкращим рішенням стане лимонна кислота. Інколи навіть достатньо просто додати до продукту трохи води.
Можна, звісно, залишити варення і таким, як воно вийшло. Просто в такому разі використовуйте меншу його кількість або вживайте з несолодкими напоями.
Читайте також:
- Родзинка Волині: як приготувати легендарні світязькі пончики
- Сезон консервування на Волині: скільки часу варити варення для ідеального результату
- «Високий сезон» кавунів на Волині: як обрати найсолодшу ягоду