Спека чергуватиметься з прохолодою: яким буде на Волині початок серпня

Спека чергуватиметься з прохолодою: яким буде на Волині початок серпня

Літо 2023 року вже майже позаду, залишився останній місяць – серпень. Синоптики в багатьох регіонах обіцяють, що цей місяць буде спекотний. Та на Волині прогнозують «погодні гойдалки»: від спекотних 30 градусів до гроз і прохолоди.

Як розповіла виданню ВСН завідуюча сектором метеорологічних прогнозів Валентина Набокова, у ніч на середу, 2 серпня над Волинню проходив холодний атмосферний фронт. Цього дня буде максимум 20-25 градусів. Як пояснила фахівчиня, перші дві доби серпня, погода зумовлювалась впливом циклонів Атлантичного походження. А це означає, що на Волині будуть чергуватися періоди жаркої погоди з прохолодною.

«Проходить циклон, проходить холодний фронт, і температура на короткий термін знижується», - додає вона.

Натомість у другій половині тижня поступово температура підвищуватиметься: температура сягне 28-33 градусів.

В неділю, 6 серпня знову приходитиме холодний атмосферний фронт, після жаркої погоди варто очікувати гроз.  А вже в понеділок, 7 серпня температура буде лише 15-20 градусів тепла.

Щоправда, прохолода триватиме лише день і вже з вівторка перша половина наступного тижня буде з комфортною температурою: вночі - 10-15 градусів, вдень - 20-25 градусів.

Наприкінці наступного тижня, зазначає Валентина Набокова, таки буде підвищення температури, але вище 30-ти градусів стовпчик термометра не підніметься: максимум - 22-27 градусів.

Така погода зумовлюється впливом атлантичних циклонів, які оберігатимуть волинян від спеки, що обіцяли в Україні. А час від часу будуть проходити грозові дощі .

«Спекотна погода, про яку говорять, буде в центральній і східній частині України. Із середземного моря, з Африки, буде виходити гаряче повітря. А ось на Волині будуть чергування спеки і прохолоди», – каже вона.

Читайте також:

• Відновила роботу котельня, яка обслуговує майже 40% лучан

• Активну молодь з Волині кличуть на дводенний лідерський кемп

• Місто чи село? На Волині більше не буде селищ міського типу

Можливо зацікавить