Сироту з Волині засудили до 2,5 років ув'язнення за крадіжки

Сироту з Волині засудили до 2,5 років ув'язнення за крадіжки

На Волині юнака з Нововолинська, який виріс у дитбудинку сімейного типу, засудили на 2,5 роки за крадіжки. Хлопець, що опинився за ґратами, заявив у суді, що усвідомив свою провину.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Як тільки Григорію виповнилося 18 років, то взявся за крадіжки. Крав велосипеди, поки його не затримали.

«Це молода людина, яка у свій час оступилася. Він є круглим сиротою, виховувався в дитячому будинку сімейного типу й після повноліття певний час вів протизаконну діяльність, у чому він щиро розкаявся», – зазначила захисниця Людмила Герасимчук.

Нововолинський суд присудив Григорію п’ять років ув’язнення. Він подав апеляцію. Із шести вкрадених велосипедів – три повернули власникам. Захисниця хлопця переконувала, що той має змогу відшкодувати потерпілим збитки й хоче це зробити. Ба більше, є підприємець, який готовий взяти молодика на роботу.

«Він отримує допомогу як дитина-сирота. Ці кошти накопичуються на його рахунку, тому має можливість повністю відшкодувати збитки потерпілим. Крім того, фізична особа-підприємець Матвійчук Борис Федорович надав лист, що гарантовано працевлаштує мого підзахисного», – розповіла адвокатка.

Прокурор Роман Грицюк натомість наполягав на п’ятирічному ув’язненні: «Обвинувачений розпочав злочинну діяльність у 2021 році, вчинивши і крадіжки, і злочини за статтею 361. До 2023 року, коли він був затриманий, маючи можливість відшкодувати збитки, будь-яких заходів для цього не вчинив».

Сам хлопець переконував, що розкаявся. Просив вибачення і сказав, що не хотів би, аби з ним вчинили так, як робив він з іншими людьми.

«За рік, що сиджу в СІЗО, у мене більше немає бажання вчиняти злочин. Не хочу сюди повертатися. Піду на роботу й буду відпрацьовувати все. І віддавати чим скоріше, – зауважив обвинувачений. – Я щиро каюся і прошу вибачення у всіх потерпілих. Обіцяю, не буду ніколи вчиняти таких правопорушень».

Порадившись, судді вирішили зменшити термін ув’язнення. Григорію призначили 2,5 року позбавлення волі.

Читайте також:

Можливо зацікавить