Сливова шарлотка: ароматний десерт із корицею, який легко приготувати вдома

Сливова шарлотка — проста й ароматна домашня випічка з ніжним тістом, соковитими фруктами та легкою пряністю кориці й ванілі, яку легко приготує навіть початківець.
Рецептом поділились на сайті Shuba.
Чим цікавий цей рецепт сливової шарлотки
Сливова шарлотка — це універсальна випічка з фруктами, яку готують із простих інгредієнтів. Завдяки додаванню м’якого вершкового масла та кориці вона має насичений аромат і добре зберігає структуру після випікання.
Особливості рецепта:
- масло для шарлотки має бути м’яким, його потрібно заздалегідь дістати з холодильника;
- сливи попередньо очищають від кісточок і ріжуть часточками;
- зверху випічку посипають цукром із корицею для виразного смаку;
- готовий пиріг слід остудити перед подачею, щоб він краще нарізався.
Як приготувати сливову шарлотку
Інгредієнти
Для тіста
- Яйця курячі - 2 шт.
- Цукор - 150 г
- Борошно пшеничне - 150 г
- Розпушувач - 7 г
- Масло вершкове - 110 г
- Цукор ванільний - 10 г
- Сіль - 1 г
Для посипки
- Цукор - 1 ч. л.
- Кориця мелена - 1 ч. л.
Для начинки
- Слива - 500 г
Помий яйця, розбий їх у миску. Додай дрібку солі та увесь цукор. Збий вінчиком до пишності. Поклади м’яке масло кімнатної температури до яєчної маси. Збий, щоб вийшла однорідна суміш. Додай просіяне борошно, ванільний цукор та розпушувач. Замішай ложкою або вінчиком до пластичної консистенції.
Помий сливи, розріж їх навпіл, вийми кісточки. Кожну половинку ще розріж навпіл. Форму (23 см) застели пергаментом. Переклади у неї тісто, розрівняй його ложкою. Виклади на корж шматочки слив зрізом догори.
Змішай ванільний цукор із корицею. Притруси зверху шарлотку. Випікай у розігрітій до 180°С духовці приблизно 55 хвилин — до утворення золотистої скоринки. Остуди готову шарлотку, посип цукровою пудрою і подавай до чаю або кави.
Читайте також:
- В’ялені помідори за 5 хвилин: закуска, яка підкорить своїм смаком
- Як заморозити баклажани на зиму: простий спосіб зберегти смак і користь
- Капуста-пелюстка: яскрава закуска, яка зникає зі столу першою