В’ялені помідори за 5 хвилин: закуска, яка підкорить своїм смаком

В’ялені помідори — це спосіб отримати одну з найсмачніших літніх заготовок буквально за лічені хвилини. Для цього ідеально підходить сорт «Сливка». Закуску найкраще залишити маринуватися на ніч — тоді смак вийде особливо насиченим.
Завдяки такому способу приготування вдається зберегти природну свіжість та аромат помідорів, пише Телеграф.
Смак овочів стає насиченим та пікантним. Приготування займає всього кілька хвилин, але результат приємно дивує — проста закуска перетворюється на заготівлю, яку можна використовувати як для повсякденного меню, так і для приготування святкових страв.
Інгредієнти
- Сіль за смаком
- Помідори - 8 шт.
- Оливкова олія рафінована - 4 ст.л
- Спеції за смаком
- Часник - 3 зубчика.
Етапи приготування
Помідори помийте і розріжте, насіння по можливості вийміть. Візьміть посудину з бортиками і щільно викладіть на ній помідори, додайте до них оливкову олію та спеції до смаку. Поставте посуд у мікрохвильову піч та встановіть максимальний режим. Увімкніть мікрохвильову піч і чекайте 5 хвилин. Коли час мине, залиште помідори всередині ще на 10 хвилин. Потім дістаньте овочі та злийте в окрему склянку сік, який виділиться в процесі приготування. Помідори посоліть до смаку. Знову увімкніть мікрохвильову піч на 3 хвилини, а потім дайте помідорам 2 хвилини просто постояти. У підготовлену чисту та стерилізовану банку викладіть помідори, почистіть часник та рівномірно викладіть його у банку. Влийте сік із склянки. Щільно закрийте кришку і поставте на 12 годин у холодильник, після цього часу страву можна буде їсти, а можна залишити до зими.
Як і з чим подавати
В’ялені помідори чудово доповнять м’ясні та рибні страви, гарніри з картоплі чи круп. Їх можна використовувати для виготовлення омлетів. А ще з такими помідорами виходять смачні бутерброди на перекушування.
Читайте також:
- Яке насіння збирати у вересні — поради садівника для збереження врожаю
- Як заморозити баклажани на зиму: простий спосіб зберегти смак і користь
- Капуста-пелюстка: яскрава закуска, яка зникає зі столу першою