«Смакота»: рецепт чізкейків від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом чізкейків зі смаком фундучного снікерса.
Як приготувати десерт, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
«Смакота! Неймовірно! Хороший рецепт. Оце смаколик», - пишуть у коментарях.
Основа (4 шт., 10 см діаметром)
- 190 г подрібненого «у пісок» шоколадного печива:
- 50 г розтопленого вершкового масла.
До печива додаємо масло, перемішуємо. Дно форм обгортуємо фольгою і розподіляємо рівномірно печиво. За допомогою злегка зігнутої чайної ложки формуємо основу. Відправляємо в холодильник на годину.
Сирна маса:
- 670 г вершкового сиру;
- 140 г цукрової пудри;
- 80 мл жирних вершків від 33%;
- 13 г кукурудзяного крохмалю;
- 3 яйця (категорія С0);
- 50 г молочного шоколаду;
- 50 г фундучної пасти.
Сир кімнатної температури, вершки, пудру та крохмаль блендеруємо до однорідності. Додаємо яйця, вимішуємо вінчиком. Масу потрібно зважити і поділити на дві рівні частини. В одну частину додати шоколад, в другу фундучну пасту. За допомогою кондитерських мішків викласти по черзі маси до форм (див. відео). Випікаємо чізкейки при 135 градусах близько години. На дно духовки, перед випіканням, ставимо декор з гарячою водою. Готові чізкейки посередині повинні трястись, краї у них мають бути стабільні. Даємо чізам повністю охолонути при кімнатній температурі. Далі відправляємо чізкейки в холодильник мінімум на 5 годин. Зранку проходимось гарячим ножем по боках форм і виймаємо з форм. Зверху викладаємо карамель.
Рецепт карамелі:
- 180 г цукру;
- 30 мл води;
- 140 г жирних вершків від 33%;
- 40 г вершкового масла;
- дрібка лимонної кислоти та солі;
- 40 г подрібненого фундука.
До цукру додаємо воду.Варимо сироп до легкого янтарного кольору, в процесі додаємо кислоту. Вершки підігріваємо паралельно. Додаємо вершки до карамелі, вимішуємо до однорідності. Пропускаємо карамель через сито, додаємо масло та сіль. В кінці додаємо горіхи. Даємо охолонути. Чізи з карамелькою ставимо в морозильник на 2 год. Покриваємо глазурʼю.
Рецепт глазурі:
- 300 г молочного шоколаду;
- 30 г олії;
- 30 г подрібненого фундука.
Розтоплюємо шоколад на водяній бані або у мікрохвильовій. Додаємо олію і горіхи. Робоча температура глазурі 31-33 градуси. Покриваємо чізи, ставимо в холодильник на пів години.
Читайте також:
- Простий і дуже смачний: рецепт сирника від луцької кондитерки
- Часниковий хліб: рецепт від волинського блогера-пекаря