Смачніший за магазинний: як зробити томатний сік на зиму без соковижималки

Скільки варити томатний сік на зиму

Багатьох господарів цікавить, як приготувати домашній томатний сік на зиму без використання соковижималки. Готувати доведеться трохи довше, але сік вийде дуже смачним.

Для приготування цього томатного соку потрібні лише сіль, цукор і помідори, - пише ТСН.

Інгредієнти:

  • помідори будь-якого сорту – 3 кг,
  • сіль – 20 г,
  • цукор – 50 г.

Щоб приготувати в такий спосіб томатний сік, потрібен блендер і сито чи друшляк

  • Помідори беремо будь-якого сорту, головне, щоб вони були соковитими.
  • Просушуємо помідори та вирізаємо місце, де вони з'єднуються з ніжкою. Ріжемо їх і перемелюємо у блендері.
  • Після цього суміш виливаємо до каструлі, доводимо до кипіння. Проварюємо 20 хвилин.
  • Суміш потрібно постійно перемішувати, піну збирати не треба. Через деякий час вона всідається, а рідина піднімається вгору.
  • Через 20 хвилин проціджуємо та перетираємо гарячий сік через сито або друшляк. Все зайве залишається на ситі.
  • З вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 літри соку. Виливаємо його в місткість, доводимо до кипіння, додаємо сіль і цукор. Доводимо до кипіння і кип'ятимо не більше 5 хвилин на слабкому вогні.
  • Виливаємо сік до стерилізованих банок і закручуємо кришками.
  • Накриваємо банки, щоб вони простояли в теплі ніч.

Як приготувати томатний сік за допомогою м'ясорубки

Якщо немає ні соковижималки, ні блендера, для приготування томатного соку можна скористатися м'ясорубкою, причому без різниці, буде це стара чи сучасна модель.

  • Беремо для приготування соку інгредієнти в тій самій пропорції.
  • Томати миємо, сушимо і нарізаємо на зручні для перекручування частини, вилучивши плодоніжку.
  • Перекручуємо помідори у м'ясорубці.
  • Далі повторюємо ті самі кроки, як і в разі приготування соку за допомогою блендера.
  • Доводимо суміш у каструлі до кипіння, варимо 20 хвилин.
  • Проціджуємо і перетираємо гарячий сік через сито чи друшляк, можна використати марлю.
  • Наливаємо проціджений сік у місткість, доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, варимо 5 хвилин на слабкому вогні.
  • Розливаємо до банок і закриваємо.

Як зробити томатний сік, якщо немає жодної техніки

В такому разі помиті помідори треба порізати, викласти до каструлі, закип'ятити. Проварити, помішуючи, 20 хвилин. Отриману суміш протерти через друшляк, сито, марлю. Сік поставити на вогонь, довести до кипіння, додати сіль, цукор, проварити 5 хвилин і розлити по банках.

Читайте також:

Можливо зацікавить