Смачна аджика з помідорів і перцю на зиму: карпатський рецепт

Як готувати аджику з яблуками?

Існує безліч рецептів аджики. Пропонуємо карпатський рецепт пікантної заготовки на зиму з помідорів і перцю, яка приємно здивує вас оригінальним смаком.

Рецепт опублікували на YouTube каналі Карпатські шкварки, - пишуть Новини.LIVE

Вам знадобиться: 

  • помідори 5 кг;
  • перець болгарський 1 кг;
  • цибуля 1 кг
  • морква 1 кг;
  • яблука кислі 1 кг;
  • часник 300 г;
  • перець гострий 3 4 шт;
  • сіль 120 г;
  • цукор 200 г;
  • олія 300 мл;
  • оцет 30 мл.

Спосіб приготування

Помідори нарізати та пропустити через м'ясорубку. Потім перемолоти моркву. 

Перемолоти цибулю та солодкий перець. Також потрібно перемолоти яблука без шкірки, вони повинні бути з кислим смаком. Овочі перемішати, ставимо на вогонь.  

Варити овочі протягом 1,5 години. Потім додати цукор, сіль та соняшникову олію. Варити ще 30 хвилин, періодично помішувати. 

Перемолоти часник та гострий перець. Додати до аджики за 15 хвилин до готовності аджики. В кінці додати оцет та варити ще 5 хвилин. 

Розливаємо аджику в стерилізовані банки та закриваємо. 

Читайте також:

Можливо зацікавить