Смачний маринад для помідорів на однолітрову банку: простий рецепт

Мариновані помідори кисло-солодкі на 1 літрову банку

У самому розпалі сезон консервацій на зиму і багато господарів у пошуках смачних рецептів маринованих овочів. У цій статті дізнавайтеся, як приготувати мариновані помідори, щоб можна було зберігати їх зимою в квартирі.

Цей рецепт є дуже простим і його зможе повторити кожен, - пише ТСН.

Інгредієнти:

  • вода – один літр,
  • сіль – 1 столова ложка,
  • цукор – 3 столові ложки,
  • оцет 9% – 30 мл,
  • часник – до смаку,
  • цибуля та солодкий перець – декілька шматочків,
  • зелень – на смак,
  • помідори – кількість залежить від розміру.

Один літр маринаду підійде на дві літрові банки помідорів.

Приготування маринованих помідорів:

  • У чисті банки на дно кладемо часник, зелень, цибулю кільцями, шматочки солодкого перцю.
  • Укладаємо щільні, міцні, не перестиглі помідори твердих сортів.
  • Готуємо маринад із сіллю та цукром, заливаємо окропом помідори, кип'ятимо 4 хвилини.
  • Вливаємо оцет.
  • Закручуємо кришками, банки перевертаємо та накриваємо.

Читайте також:

Можливо зацікавить