Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах: вийде смачніша за куплену
Зараз у самому розпалі сезон кукурудзи, тому радимо законсервувати цей овоч у домашніх умовах. Спробувавши домашню консервовану кукурудзу, ви більше не захочете купувати її в магазині, адже домашня набагато смачніша.
Своїм рецептом поділилась авторка YouTube каналу «Hammabop Oshxona», - пише Главред.
Вона переконує, що кукурудза, консервована на зиму за цим рецептом, виходить смачною, соковитою та солодкою.
Як консервувати кукурудзу – рецепт:
Вам потрібно:
- 5-6 качанів кукурудзи;
- сіль;
- цукор;
- оцет.
Качани кукурудзи потрібно розламати, закинути в киплячу воду та додати по 1 ст. л. солі і цукру. Варити 10 хвилин. Коли час вийшов, дістаємо качани з води та чекаємо коли вони охолонуть. Потім потрібно відділити всі зернятка кукурудзи від качана. Розсипаємо кукурудзу по банках, додаємо в кожну з них по 2 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. оцту та заливаємо холодною водою, щоб вона повністю покрила зернятка.
Міцно закриваємо банки кришкою, ставимо в каструлю та заливаємо холодною водою, щоб вона повністю покривала банки. Варимо 10 хвилин. Коли час вийшов, звиваємо половину води, замотуємо каструлю в рушник та залишаємо на 1 день. Смачна консервована кукурудза готова!
Читайте також:
- Не всі банки з консервацією потрібно перевертати: не повторюйте цю помилку
- Чому помідори тріскаються при консервації: хитрість, з якою ви забудете про цю проблему
- Солодкі, в олії та «швидкі»: найкращі рецепти консервованих помідорів половинками на зиму