Стає гіркою або покривається слизом: як врятувати квашену капусту
Квашена капуста є улюбленою закускою для багатьох, але іноді під час бродіння можуть виникати проблеми, через що вона стає гіркою або покривається слизом.
Про те, чи можна їсти гірку квашену капусту і що робити, якщо розсіл у квашеній капусті став тягучим і слизьким, пише Уніан.
Чому капуста гірчить після закваски - що важливо знати
Гірка квашена капуста може бути результатом неправильного процесу ферментації.
Гіркота виникає з кількох причин:
- нестача солі,
- неправильні умови бродіння,
- низька якість вихідного продукту.
Звідси й випливає головна порада, як зробити квашену капусту менш гіркою - потрібно промити її в холодній воді. Промивання допомагає не тільки поліпшити смак, а й освіжити капусту перед подачею на стіл.
Але чи потрібно промивати квашену капусту щоразу? Ні, тільки якщо вона стала занадто солоною або гіркою.
Після промивання можна додати в неї трохи цукру або моркви, щоб зробити квашену капусту менш гіркою і збалансувати смак.
Як врятувати квашену капусту від слизу - перевірений спосіб
Іноді у квашеної капусти розсіл стає слизьким і тягучим. Це, зокрема, може бути наслідком неправильного бродіння або потрапляння в капусту небажаних бактерій.
Читайте також:
- Варення, соління та компоти: скільки часу можна зберігати домашню консервацію
- Швидко та смачно: рецепт шоколадних мафінів від луцької кондитерки
- Знадобиться лише 20 секунд: як швидко почистити часник