Стає гіркою або покривається слизом: як врятувати квашену капусту

Гірчить квашена капуста

Квашена капуста є улюбленою закускою для багатьох, але іноді під час бродіння можуть виникати проблеми, через що вона стає гіркою або покривається слизом.

Про те, чи можна їсти гірку квашену капусту і що робити, якщо розсіл у квашеній капусті став тягучим і слизьким, пише Уніан.

Чому капуста гірчить після закваски - що важливо знати

Гірка квашена капуста може бути результатом неправильного процесу ферментації.

 Гіркота виникає з кількох причин:

  • нестача солі,
  • неправильні умови бродіння,
  • низька якість вихідного продукту.

Звідси й випливає головна порада, як зробити квашену капусту менш гіркою - потрібно промити її в холодній воді. Промивання допомагає не тільки поліпшити смак, а й освіжити капусту перед подачею на стіл.

Але чи потрібно промивати квашену капусту щоразу? Ні, тільки якщо вона стала занадто солоною або гіркою.

Після промивання можна додати в неї трохи цукру або моркви, щоб зробити квашену капусту менш гіркою і збалансувати смак.

Як врятувати квашену капусту від слизу - перевірений спосіб

Іноді у квашеної капусти розсіл стає слизьким і тягучим. Це, зокрема, може бути наслідком неправильного бродіння або потрапляння в капусту небажаних бактерій.

Читайте також:

Можливо зацікавить