Швидко та смачно: рецепт шоколадних мафінів від луцької кондитерки

Рецепт шоколадних мафінів

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як швидко приготувати надзвичайно смачні шоколадні мафіни з бананом.

Рецептом десерту дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти (9шт)

  • 2 яйця;
  • 80г цукру;
  • 100мл молока;
  • 110мл рослинної олії без запаху:
  • 110г молочного або чорного шоколаду в тісто (я брала у співвідношенні 1:1);
  • 180г борошна;
  • 20г какао;
  • 7г розпушувача;
  • 1 середній банан;
  • додатково заморожені шматочки шоколаду.

Приготування:

Яйця збиваємо з цукром впродовж 5хв. Додаємо молоко, олію та шоколад (усі інгредієнти кімнатної температури, шоколад до 45 градусів). Вимішуємо. Далі у два прийоми додаємо просіяні какао, борошно та розпушувач. Вимішуємо міксером на низьких обертах до однорідності. Один середній банан потрібно порізати на невеликі шматочки і додати до тіста. Паперові, силіконові або металеві форми наповнюємо тістом на 2/3 (трішки більше половини). Зверху викладаємо заморожені шматочки шоколаду. Випікаємо при 180 градусах 22-25хв.  Готовим мафінам даємо охолонути.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить