Швидко та смачно: рецепт шоколадних мафінів від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як швидко приготувати надзвичайно смачні шоколадні мафіни з бананом.
Рецептом десерту дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти (9шт)
- 2 яйця;
- 80г цукру;
- 100мл молока;
- 110мл рослинної олії без запаху:
- 110г молочного або чорного шоколаду в тісто (я брала у співвідношенні 1:1);
- 180г борошна;
- 20г какао;
- 7г розпушувача;
- 1 середній банан;
- додатково заморожені шматочки шоколаду.
Приготування:
Яйця збиваємо з цукром впродовж 5хв. Додаємо молоко, олію та шоколад (усі інгредієнти кімнатної температури, шоколад до 45 градусів). Вимішуємо. Далі у два прийоми додаємо просіяні какао, борошно та розпушувач. Вимішуємо міксером на низьких обертах до однорідності. Один середній банан потрібно порізати на невеликі шматочки і додати до тіста. Паперові, силіконові або металеві форми наповнюємо тістом на 2/3 (трішки більше половини). Зверху викладаємо заморожені шматочки шоколаду. Випікаємо при 180 градусах 22-25хв. Готовим мафінам даємо охолонути.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Знадобиться лише 20 секунд: як швидко почистити часник
- Не буде водянистим і збереже яскравий колір: як правильно варити буряк
- Популярний десерт моті: рецепт від луцької кондитерки