Супова заправка у банках: взимку готуватимете суп за 10 хвилин

Коли взимку за вікном мороз і не хочеться довго стояти біля плити, справжнім порятунком стане домашня супова заправка. Її можна приготувати з сезонних овочів восени, закрити в банках і використовувати за потреби. Варто лише закип’ятити воду, додати картоплю, баночку заправки — і за 10–15 хвилин у вас на столі гарячий, смачний, домашній суп.
Супова заправка — це суміш натертих або дрібно нарізаних овочів, пасерованих або сирих, приправлених сіллю та спеціями, яку консервують у банках. Вона зберігається всю зиму і значно скорочує час приготування супів, борщів або тушкованих страв.
Класичний рецепт овочевої заправки для супу
Інгредієнти:
- Морква — 1 кг
- Цибуля — 1 кг
- Болгарський перець — 1 кг
- Помідори — 1 кг
- Корінь селери або петрушки — 300 г (за бажанням)
- Сіль — 3 ст. ложки
- Цукор — 2 ст. ложки
- Рослинна олія — 200 мл
- Оцет 9% — 2 ст. ложки (для збереження)
Приготування:
- Овочі натерти або нарізати дрібними кубиками. Помідори можна подрібнити блендером.
- Обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору.
- Додати решту овочів, сіль, цукор, олію. Тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Влити оцет, проварити ще 5 хвилин.
- Гарячу заправку розкласти у стерилізовані банки, закрутити кришками.
- Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою до повного охолодження.
Заготовлюйте різні варіанти заправки — з часником, зеленню, кабачками, кукурудзою, грибами. І кожного разу ваш суп буде мати новий смак!
Читайте також:
- Баклажани кубиками з капустою на зиму: простий рецепт салату
- Найкращі сорти озимого часнику, які дають мегаурожай: вистачить і собі, і на продаж
- Рибна консерва на рибу: простий рецепт без автоклава