Баклажани кубиками з капустою на зиму: простий рецепт салату

Баклажани кубиками з капустою на зиму: простий рецепт салату

Салати на зиму — поширений спосіб заготівлі овочів. Один із варіантів — баклажани з капустою. Така консервація підходить для тривалого зберігання і використовується як самостійна страва або гарнір.

Рецепт салату з капусти і баклажанів на зиму, - пише Сенсація.

Особливість цього рецепту в тому, що салат не стерилізується. У замаринованому вигляді він чудово зберігається всю зиму. Головне, зберігати його в холодильнику, або в холодному погребі.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста — 700 г;
  • баклажани — 500 г;
  • морква — 150 г;
  • гострий перець — 1 шт;
  • часник — 3-4 зуб.;
  • перець чорний горошком — 10 шт;
  • сіль — 1 ст.л без гірки;
  • оцет 9% — 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Баклажани миємо і відрізаємо хвостики. Ставимо велику каструлю з водою на вогонь і доводимо воду до кипіння. У киплячу воду кидаємо цілі баклажани і варимо їх після закипання 5-7 хвилин. Після цього баклажани виймаємо з води і даємо їм повністю охолонути.

Капусту шинкуємо тонкою соломкою, моркву натираємо на крупній тертці, або на тертці для моркви по-корейськи. Гострий перець чилі ріжемо тоненькими кілечками. Кількість гострого перцю регулюйте на свій смак. Змішуємо у великій мисці капусту, моркву, перець чилі. Вичавлюємо туди часник та перець горошком. Перемішуємо.

Баклажани нарізаємо крупним кубиком і додаємо до капусти. Туди ж додаємо сіль та оцет. Знову ретельно перемішуємо. На цьому етапі можете скуштувати капусту і за необхідності додати ще солі, чи оцту.

Банки добре миємо, стерилізувати не обов’язково. Розкладаємо салат по банках і добре притискаємо, щоб не було пустот. Закриваємо салат гвинтовими або капроновими кришками. Зберігаємо салат в холодильнику або в холодному погребі. Капуста буде готовою до споживання вже через тиждень, а зберігатися вона може всю зиму.

Читайте також:

Можливо зацікавить