Секрет рясного врожаю баклажанів у серпні 2025: як звичайна сода творить дива на городі

Перші баклажани цього сезону вже потрапили на стіл городників, адже «синенькі» активно достигали наприкінці липня. Щоб рослини і далі рясно плодоносили в серпні, досвідчені садівники радять скористатися звичайною харчовою содою.
Про це пише Сенсація.
Все, що знадобиться, це одна чайна ложка звичайної харчової соди та тепла вода (приблизно десять літрів). Можна взяти звичайну воду з-під крану (міського водоканалу) й потім нагріти її. Або, просто, з бойлера. Хоча б, 25-30 градусів, – така повинна бути температура води для цього.
Тож, соду потрібно розчинити в цій воді (у відрі чи баку). Перемішати так, щоб не залишилось осаду. Потім, надати можливість цьому настою добре настоятися. Не менше 10-15 хвилин. Це слід зробити для того, щоб він, банально, приготувався як слід. Після — перейти до поливу баклажанів під корінь у вечірній час. Це рекомендують робити після 19:00, коли денна спека спаде максимально.
Причина того, чому сода є ефективною — банальна. Насамперед, вона чудово знижує кислотність ґрунту, пригнічує розвиток грибкових інфекцій, зменшує стрес у рослин від спекотних днів. А ще, вона робить середовище навколо рослин більш сприятливим для їхнього росту та розвитку. Особливо стає добре кореневим системам овочам. Звичайно, що це є основою всього.
Читайте також:
- Що сіяти в серпні: 5 овочів і зелені, які встигнуть дозріти до осені
- Як врятувати помідори від фітофторозу: поради городникам на літо
- Кабачковий рулет, що підкорює з першого шматочка: простий рецепт від луцької фудблогерки