«Ті, хто стали першими, стануть олімпійськими чемпіонами»: у Луцьку відбувся фінал чемпіонату України з тенісу

Чемпіонат України з тенісу

Молоді спортсмени з різних регіонів нашої держави приїхали до Луцька, аби позмагатися за першість у чемпіонаті України з тенісу. Такі змагання на Волині проводили вперше. Журналісти ВСН попередньо познайомилися з учасниками, а також завітали на фінальні ігри.

Протягом семи днів, з 3 по 9 червня, за чемпіонський титул змагалися 79 хлопців та дівчат, віком до 16 років. Вагомим є те, що переможці отримають спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України», а це перший крок до отримання довічного почесного спортивного звання «Майстра спорту України».

Чемпіонат організували Федерація тенісу України спільно з Академією тенісу «Адреналін» та СК «Олімпія» завдяки сприянню Волинської обласної державної адміністрації і департаменту молоді та спорту Луцької міської ради. Також чемпіонат підтримав місцевий бізнес: ТМ «Лучан» і мережа «Сімі». Частину вступних внесків учасників відправлять на підтримку ЗСУ.

Менеджерка національних змагань Федерації тенісу України Марина Гребченко відзначила гарну організацію змагань у Луцьку:

«Трішки посунула наш графік погода. Але організація була на високому рівні, тому все добре.

Наразі багато перспективних спортсменів цієї вікової категорії грають за кордоном. Проте, це гарний шанс для тих, хто тренується в Україні, здобути досвід та призові місця».

Головний суддя чемпіонату Денис Стефаненко зауважив, що вікова категорія гравців до 16 років – найменша по об'єму. Однією з причин дійсно є те, що молоді спортсмени грають за кордоном:

«Вікова категорія гравців до 16 років за тенденцією останніх років – найменша по об'єму. Якщо порівнювати з дорослими, то там кваліфікаційні сітки повністю забиті». 

«Ті, хто стали першими, стануть олімпійськими чемпіонами»: у Луцьку відбувся фінал чемпіонату України з тенісу
Головний суддя чемпіонату Денис Стефаненко

Стосовно особистих вражень про проведення чемпіонату в Луцьку Денис Стефаненко зазначив, що місцеві корти витримали випробування негодою, а учасники зібралися дійсно достойні:

«Сьогодні відбулися фінальні ігри у одиночному, парному та змішаному розрядах. Погодні умови протягом турніру були дійсно важкі, постійні дощі. Проте корти хороші, хороший дренаж та водовідвід. Ситуація з тривогами була нормальною – лише один раз ми зупиняли гру через повітряну тривогу.

Рівень учасників – достойний. Багато гравців, які тільки починають свій турнірний шлях та не мають міжнародного досвіду, але вони беруть участь у національних категоріях і це не може не радувати».

«Ті, хто стали першими, стануть олімпійськими чемпіонами»: у Луцьку відбувся фінал чемпіонату України з тенісу«Ті, хто стали першими, стануть олімпійськими чемпіонами»: у Луцьку відбувся фінал чемпіонату України з тенісу

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зауважив, що такі заходи є важливими у цей нелегкий час.

«Організатори зробили майже неможливе у нинішній час, в стані війни провівши такий чемпіонат. Дякуємо, що провели чемпіонат у Луцьку, це для нас вперше. Я переконаний, що наш регіон вам сподобався, тож чекаємо нових змагань та нових звершень.

Я впевнений, що ті, що сьогодні стали другими - невдовзі стануть першими, а ті, хто стали першими - стануть олімпійськими чемпіонами».

Президент федерації тенісу Волині Юрій Місюра подякував учасникам за позитивні емоції:

«Дорогі учасники турніру, ви подарували нашому місту чудове свято, дуже сумно вас сьогодні відпускати додому, бо вже не буде цих емоцій. Всі ці дні спостерігав за вами, бачив, що всі задоволені та щасливі.

Розповідайте всім, що вам тут сподобалося, щоб ще більше учасників до нас приїзджали на турніри. Чекаємо вас на наступних іграх».

Співорганізатори чемпіонату Тарас Рулінський та Володимир Пащенко подякували за сприяння партнерам - ТМ «Лучан» і мережі «Сімі» та зазначили, що їхня підтримка є надзвичайно важливою.

Наприкінці урочистостей переможцям вручили кубки та дипломи, також результати чемпіонату вплинуть на бали гравців у національному рейтингу та на певні критерії відбору в національні збірні.

Переможцями чемпіонату України (вікова категорія учасників - до 16 років) стали:

  • Максименко Андрій (Харків)
  • Стефанія Карпалюк (Софіївська Борщагівка)
  • Пара дівчата: Уляна Петрук (Луцьк) та Єва Гусєва (Львів)
  • Пара хлопці: Максименко Андрій (Харків) та Максим Кривий (Коломия) 
  • Пара суміжна: Марія Тув (Київ) та Ярема Данилишин (Коломия)

Читайте також:

Можливо зацікавить