«Це – як медитація»: господиня з Волині – про таїнство випікання паски
Жителька села Сирники Луцького району Галина Пушкаренко щороку пече паски для рідних. Каже: тримає у голові і використовує до десяти різних рецептів великоднього хліба.
Про це розповідає Суспільне Волині.
Цього року жінка зготувала заварну лимонну паску. «Я її дуже люблю, моя сім’я її любить», – говорить господиня про паску. Додає: для приготування використовує переважно домашні продукти.
На кухні, каже жінка, проводить багато часу, любить готувати різні солодощі, Тому, – додає: знайомі називають її «Солодка фея». Галина Пушкаренко розповіла: до випікання паски завжди підходить відповідально і завчасно налаштовує себе на процес.
«Це як медитація, заспокоєння таке. Завжди треба і гостям, і обмінюємося ми пасками завжди. Зараз у мене п'ять онуків, багато печу постійно, вони приїжджають. Вони люблять, щоб у бабусі на кухні завжди випічкою пахне», - ділиться жінка.
Читайте також:
- Пшоно, фарбоване зеленкою, відвар цибулиння для всієї вулиці: як раніше на Волині святкували Великдень
- В яких церквах у Луцьку і коли будуть святити паску? Розклад
- На Волині волонтерки печуть паски для військовослужбовців