Цілюща суміш від застуди: рецепт «каші-малаші», яка рятує від осінніх вірусів

Осінь часто приходить не сама, а приносить із собою застуду. Господині знають, який народний рецепт впорається з симптомами з перших днів. Все, що потрібно для приготування – мед та часник.
Про це розповідають Добрі новини.
Різка зміна погоди часто викликає погіршення самопочуття, застуду, нежить, кашель та інші неприємні симптоми. Та замість того, щоб приймати таблетки жменями, краще приготувати настій, в склад якого входять лише часник і мед. Про застуду і не згадаєте!
Щоб вистачило на усю родину, краще готувати одразу великий обʼєм. Візьміть 300 грамів часнику, притисніть кожен зубчик ножем і підготуйте 250 грамів меду. Шукайте мед натуральний, щоб був без домішок цукрового сиропу. Важливо, щоб мед був саме сирим, не пастеризованим, адже саме в такому зберігаються всі корисні ферменти та вітаміни. За бажанням, можна додати кілька гілочок ароматних трав типу чебрецю чи шавлії.
Зубчики часнику треба покласти у чисту суху банку з широким горлечком і залити медом так, щоб він повністю покрив часник. Якщо ви вирішили додати трави, їх також потрібно повністю занурити у медову масу. Накрийте кришкою, але не закручуйте, адже буде відбуватися легкий процес бродіння, під час якого будуть виходити гази.
Цю цілющу суміш треба поставити у прохолодне, темне місце – ідеально підійде комора або кухонна шафа. Там вона має настоюватися від кількох днів до кількох тижнів. Як тільки на поверхні меду почнуть зʼявлятися малесенькі бульбашки, то цей настій можна починати вживати.
Як тільки ви чи хтось з родини відчує перші симптоми застуди, потрібно одразу приймати настій. Лише 1-2 чайні ложки кілька разів на день – і горло перестає боліти, а нежить проходить набагато швидше, ніж зазвичай. Та якщо самопочуття погіршується, зверніться до лікаря! І не забувайте, що мед – сильний алерген, тому вживайте відповідально! Редакція сайту Добрі новини бажає Вам міцного здоровʼя!
Читайте також:
- Зміцнюють імунітет і допомагають боротися з хворобами: які продукти необхідно їсти восени
- Ланч-бокс школяра: дієтологиня з Луцьку розповіла, що покласти дитині на перекус?
- Чорнобривці замість спецій і ліків: що можна приготувати з квітів
- Сало щодня: скільки можна їсти без шкоди для здоров’я