Ціни кусаються: у скільки обійдеться відпочинок на Світязі під час війни

Ціни кусаються: у скільки обійдеться відпочинок на Світязі під час війни

Цьогоріч Шацькі озера - дуже популярна туристична локація. Адже, можливість виїхати за кордон є не у всіх, а українське море зараз не пристосовано до відпочинку. Втім, і раніше Світязь був одним з найбільш популярних літніх напрямків.

Про це пише Ukrayina.pl

Шацькі озера – група з понад 30 озер у північно-західній частині Ковельського району, у межиріччі Прип'яті й Західного Бугу, поблизу смт Шацьк, неподалік кордону з Польщею. Найбільшим серед них і найглибшим в Україні є озеро Світязь (максимальна глибина – понад 58 метрів). Подейкують, що риба в цій місцевості особливо смачна.

Шацькі озера: чим доїхати?

Найекономніше за все дістатися зі столиці до Світязя потягом Київ-Луцьк за 483 гривні (купе), або Київ-Ковель за 651 гривню (купе). Звідти - маршрутка за 200-250 гривень, або приватні перевізники, які довезуть до кінцевої точки за 700-1 тис. гривень.

Від Києва до Шацька 520 км, отже, якщо повністю забити автівку, ціна буде приблизно такою ж.

Нарешті, автобус з Києва до Шацька коштує десь 950-1,1 тис. гривень. Дорога займає близько 10 годин.

Скільки коштує оренда житла на Шацьких озерах?

У літній сезон, як і всюди на курортах, на Шацьких озерах, ціни «кусаються».

Найдешевшим варіантом буде приватний сектор. Зазвичай, там здають кімнати з ліжком, шафою і де-не-де телевізором. Санвузол та душові кімнати, як правило, спільні. В середньому така кімнатка коштуватиме 250-450 гривень за добу. Крім того, як правило, приватні дома розташовані за 1-2 кілометри від самих озер.

Ціни кусаються: у скільки обійдеться відпочинок на Світязі під час війни

Бази відпочинку та садиби обійдуться трохи дорожче. Мінімум це 175-250 гривень за добу за одну людину. За кімнати підвищеного комфорту доведеться віддати у межах 300-500 гривень на добу. Люкс-клас вартуватиме близько 700 гривень. Оренда цілого котеджу обійдеться у межах 1-4 тис. гривень.

Номер в готелі вартуватиме 500-950 гривень за добу.

Загалом, середня вартість відпочинку на Шацьких озерах у кімнаті зі стандартними умовами: у межах 350-500 гривень за добу.

Скільки коштує харчування на Шацьких озерах?

У більшості котеджів та в будиночках є окрема кухня. Якщо готувати самостійно, можна досить бюджетно «прогодуватися». Цінники в магазині в середньому як і скрізь: кілограм свіжої риби – 100-170 гривень, м’ясо червоне – 180 гривень/кілограм, хліб – від 20 гривень, молоко – 30-50 гривень.

Якщо ви проживаєте у пансіонаті, можна додатково замовити триразове харчування. В середньому воно вам обійдеться у 250-350 гривень за людину на добу. Також на території Шацьких озер є багато кафе та ресторанів. Обід в середньому обійдеться у 200-350 гривень.

Відпочиваючи на Шацьких озерах, варто спробувати місцеві пампухи, копченого вугра та раків.

Вугор – це головний харчовий делікатес у тутешній місцевості. Продають його скрізь – на місцевих ринках, ресторанах та барах. Щоправда, ціна на нього кусається – приблизно 600 гривень за кілограм у сирому вигляді та від 300 за штуку копченого.

Розваги на Шацьких озерах

Найголовніша розвага Шацьких озер – водні види спорту. Катамарани, човни, сапи – чого тут тільки немає. У середньому прокат катамарана за годину вартує від 250 гривень, сапу – від 150 грн/година, більш бюджетний варіант – човен – від 50 гривень за годину. Орендувавши водний вид транспорту, можна відправитись на екскурсію місцевими озерами, наприклад на «Острів закоханих». Готові екскурсії вартують від 500 гривень.

Ціни кусаються: у скільки обійдеться відпочинок на Світязі під час війни

Також на берегах місцевих пляжів є водні атракціони та гірки. Ціни стартують від 50 гривень за один атракціон. Для любителів "попаритись" є можливість орендувати сауну та лазню (500+ гривень за годину).

Відправитись на рибалку у супроводі професіонала коштує від 1 тис. гривень за три години для двох людей. Якщо ви хочете порибалити у тиші та спокої – квиток на вилов риби вартуватиме від 50 гривень за добу. Спіймати тут можна щуку, коропа, судака, вугра тощо.

На Шацьких озерах достатньо розваг і на суші. Наприклад, оглядова екскурсія місцевими пам’ятками. Зокрема, це Петропавлівський чоловічий монастир, Казанська церква, садиба Гутовських, музей фауни, храм Миколи Чудотворця тощо.

Читайте також:

 

 

Можливо зацікавить