У Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апарати

У Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апарати

У Луцьку родини, в яких зростають діти з порушеннями слуху, отримали слухові апарати. Таку можливість вони отримали в рамках проєкту, який на Волині реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ.

Вручення відбулось у Просторі для дітей, який запрацював у Луцьку від лютого.

Як повідомила начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, деякі діти потребували одразу двох апаратів. Однією з них є дівчинка Марія

«Вона народилася шестимісячною недоношеною, з вагою всього 1,200 кг. Ми не одразу виявили, що дитина не чує, лише коли їй був 1 рік. На одне вушко взагалі не чула, тому ми його проімплантували, а на друге — вона чує, але дуже погано, тому ми підсилюємо апаратом. Я ніде не працюю, доньку виховую сама, вартість двох апаратів близько 200 гривень. Тож ця допомога неймовірна», - розповіла мама дівчинки.

У Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апаратиУ Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апаратиУ Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апаратиУ Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апарати

У межах цього проєкту невід’ємною складовою є медична підтримка сімей. На цьому наголосили головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки, депутатка Луцької міської ради Оксана Лєщинська та лікарка-отоларингологиня Ірина Цуманець.

«Якщо вчасно не провести реабілітацію дитині, яка народилась з вадами слуху чи нечуюча, вона, на жаль, може ніколи не заговорити, не знатиме, що таке емоції і соціалізувати її буде дуже важко. 

Тож поставити дитині слуховий апарат, провести реабілітацію, допомогти їй почути і заговорити — це дуже важка робота як спеціалістів, так і батьків. Завдяки таким проєктам, як цей, наші діти мають змогу отримати повноцінне життя — навчатись в школі, відвідувати гуртки, бути соціалізованими», - зазначила Оксана Лєщинська.

У Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апаратиУ Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апаратиУ Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апаратиУ Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апаратиУ Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апаратиУ Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апарати

Довідка: Родини отримали допомогу в межах проєкту «Підвищення потенціалу громад для забезпечення інтегрованих соціальних послуг вразливих дітям у Львівській, Волинській і Закарпатській областях», який реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини». 

Якщо ви потребуєте допомоги — телефонуйте за номером +38 067 315 92 56, або завітайте в Простір для дітей, що розташований у Луцьку за адресою вул. Лесі Українки, 65.

Читайте також: 

Можливо зацікавить

У Луцьку медикам пологового будинку затримують зарплату, бо жінки мало народжують

У Луцьку медикам пологового будинку затримують зарплату, бо жінки мало народжують

Ледь трималася на шкірі: у Луцьку хірурги пришили руку 37-річному чоловіку. Фото 18+

Ледь трималася на шкірі: у Луцьку хірурги пришили руку 37-річному чоловіку. Фото 18+

Боротьба зі спазмами, болем та здуттям живота: ефективні методи

Боротьба зі спазмами, болем та здуттям живота: ефективні методи

крапельниця Положинський

Відомий артист та військовослужбовець з Луцька опинився під крапельницею

Жителю міста Ковель Сергію Ципку виконали унікальну операцію на серці. 

48-річному волинянину провели операцію на відкритому серці за технологією Феррацці

На Волині майже 60 людей чекають на трансплантацію

Рідні померлих не завжди дають згоду на вилучення органів: на Волині майже 60 людей чекають на трансплантацію

Перехід на літній час

Перехід на літній час: як волинянам зменшити вплив переведення годинника на організм

Історія Дани Стоянович, яка двічі поборола туберкульоз
відео

Жила з діркою в легені: історія волинянки, яка двічі поборола туберкульоз

Лікарі з Луцька на передовій оглянули понад 160 бійців

«Медичний десант»: лікарі з Луцька на передовій оглянули понад 160 бійців