На ринках Луцька підвищать вартість оренди торгових точок

На ринках Луцька підвищать вартість оренди торгових точок

В обласному центрі Волині з квітня подорожчає оренда торгової площі на ринках Луцька для КП «Луцькі ринки» у розмірі 209,90 грн за 1 квадратний метр в місяць.

Таке рішення прийняв виконавчий комітет Луцької міської ради у середу, 13 березня.   

 

«Встановити з 01 квітня 2024 вартість послуги з надання в оренду торгової площі на ринках міста Луцька для комунального підприємства «Луцькі ринки» в розмірі 209,90 грн за 1 квадратний метр торгової площі в місяць. Визнати таким, що втратило чинність з 01.04.2024 рішення виконавчого комітету від 03.03.2021 № 158-1 «Про вартість послуги з надання в оренду торгової площі на ринках»», - йдеться у рішенні.

У пояснювальній записці зазначено, що комунальне підприємство «Луцькі ринки» обслуговує земельні ділянки для надання в оренду торгових площ на ринку, розміщеному на вулиці Кравчука, загальною площею 0,2217 га.

Діюча вартість послуги з надання в оренду торгових площ на ринках міста Луцька для КП «Луцькі ринки» становить 119,0 грн за 1 кв. м торгової площі в місяць (з ПДВ), відповідно до рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 03.03.2021 № 158-1 «Про вартість послуги з надання в оренду торгової площі на ринках».

У зв'язку зі змінами рівня витрат на обслуговування ринку комунальним підприємством «Луцькі ринки» переглянуто розрахунок вартості послуг з надання в оренду 1м2 торгової площі. А саме, зросли витрати з оплати праці,  відповідно до затвердженого штатного розпису, прибирання території, вивозу сміття, ремонту покрівлі торгових рядів, охорони території ринку з системою відеонагляду тощо. 

Податок на землю враховано відповідно до оцінки вартості земельних ділянок, здійсненої Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, сума якого зростає на 45 % та становитиме за рік – 56727,6 грн. 

Адміністративні витрати передбачають витрати на заробітну плату із урахуванням внесків на соціальні заходи, програмне забезпечення для здійснення господарської діяльності та здачі звітності, послуги банку, витрати на оренду офісу, комунальні послуги, канцтовари тощо.

Відповідно до розрахованих планових витрат вартість послуги з надання в оренду 1 м2 торгової площі становить 209,90 грн на місяць (з ПДВ).

Внаслідок підняття вартості послуг з надання в оренду торгових площ, надходження до бюджету територіальної громади зросте до 300 тис. грн за рік у вигляді податків та зборів, сплачених КП«Луцькі ринки». 

Читайте також:

 

Можливо зацікавить