У Луцьку ТЦК не дозволяли «швидкій» забрати чоловіка, хоча лікарі наполягали на госпіталізації

У Луцьку ТЦК не дозволяли «швидкій» забрати чоловіка, хоча лікарі наполягали на госпіталізації

Лучанин Валерій має серйозні проблеми зі здоров’ям та є опікуном хворої мами. Проте, на це з його слів ніхто в ТЦК уваги не звернув, хоч він і має відповідні документи. Діло дійшло до того, що до чоловіка декілька разів викликали швидку. Лікарі наполягали на госпіталізації, але працівники ТЦК раз за разом не давали на це дозволу.

Як розгорталися події далі, - розповіли у сюжеті каналу Аверс.

Днями працівники ТЦК та СП забрали лучанина попри те, що мав при собі документи для відстрочки. Дивитися їх, каже жінка, ніхто не став.

«Вони були на території одного об'єкта, де допомагали виконувати там певну якусь роботу. Були вони там всі разом і коли вже збиралися додому, то оце сталося. Сказав, що йому не дозволи навіть до кінця одягнутися, він приїхав в футболці, документи всі він мав при собі, навіть не захотіли дивитися і не дозволили взяти», - каже дружина лучанина Людмила.

Попри наявні документи, які підтверджують, що чоловік доглядає хвору матір, також були і виписки від лікаря, де вказано про усі наявні хвороби. Вже перебуваючи у центрі комплектування, чоловіку стає зле. Хронічна гіпертонія та проблеми з попереком дали про себе знати.

«Коли його сюди доставили, він скаржився на болі в спині, тому що у нього є проблеми у поперековому відділі хребта, в нього стесується хребець. В мене є довідка, що йому рекомендована планова операція», - каже дружина. 

Жінка б'є на сполох та зі сльозами на очах розповідає - лікарі швидкої відразу повідомили, що необхідна госпіталізація, однак працівники ТЦК цього не погодили.

«Медики, які приїхали, наміряли в нього тиск 180, вже були в нього болі у спині, йому якісь надали препарати, щось йому вкололи від спини і від тиску, але контрольного виміру тиску не було - чи він в нього нормалізувався, чи він покращений, цього не зробили. Я, звичайно, викликала ще одну бригаду швидкої допомоги, яка приїхала і бачила всі ознаки того, що він потребує госпіталізації. Але знову ж таки його не відпустили, сказали, що не дозволили йому забрати», - каже дружина. 

Вже кілька днів жінка чатує під центром комплектування з надією що над чоловіком таки змилуються і відпустять. Зрештою, залучила адвоката. Сама ж юристка каже - це незаконне отримання людини, тож недовго думаючи звернулася до правоохоронців.

«Ми звертались, ми подали належно встановленого зразка заяву про відстрочку. В даний час заява знаходиться на розгляді у відповідному ТЦК та СП, де перебуває мій клієнт на обліку. Медики неодноразово приїжджали, в нього був, я так розумію, напевно, гіпертонічний криз, тому що був дуже високий тиск. Вони хотіли його госпіталізувати, неодноразово казали, що дійсно він потребує госпіталізації, але представники ТЦК пишуть відмову Не пояснюють, коли запитуєш їх, на якій підставі представник ТЦК вирішує питання щодо екстреної медичної допомоги людині, пояснення, звичайно, не дали» , - каже юристка Катерина Жегестовська.

Зрештою чоловіка таки забирає карета «швидкої». Коли болі у спині стали нестерпними, а знеболююче перестало допомагати - змилувалися та відпустили. Але є одне але.

«На мене ніхто не реагував взагалі. Я викликав «швидкі», мене хотіли забрати ще позавчора, ще в перший день, сказали, що не відпускає, ТЦКвідмовляють. Сьогодні мені вже гірше стало, бери, каже підписуй повістку і все, їдь. ВЛК я не проходив, але по документах, що пройшов. Документи нічого не підписував», - стверджує лучанин.

Валерій розповідає, нестерпний біль супроводжував його декілька днів і не дивлячись ні на що чоловіка повезли на полігон. Проте там сказали, що з таким станом здоров'я він їм не потрібен та повернули у центр комплектування.

З врученою повісткою чоловіка таки відпустили в супроводі медиків до лікарні на обстеження та госпіталізацію. Надалі ж лучанин проходитиме лікування.

Читайте також: 

Можливо зацікавить