Відкрито секрет: у яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

Кулінарна суперечка, яка точилася роками, нарешті завершена. Професійні кухарі пояснили, у яку воду класти яйця для варіння — і все залежить від того, де вони зберігалися: в холодильнику чи при кімнатній температурі.
Про це пише ТСН.
Холодні яйця треба класти в холодну воду. Якщо ви берете яйця з холодильника, їх не можна опускати в окріп. Різкий перепад температури призведе до того, що вони лускатимуть і витікатиме білок. Щоб уникнути цієї проблеми, холодні яйця треба класти лише в холодну воду. Так вони нагріватимуться поступово, що допоможе зберегти щільність шкаралупи і зробить очищення простішим.
Свіжі яйця чи кімнатної температури можна класти в окріп, але вкрай обережно. Яйця не лускатмуть у гарячій воді, якщо вони кімнатної температури. Однак їх треба опускати в каструлю так, щоб вони не билися об дно та стінки ємності, інакше вони також тріскатимуться.
Фінальний крок — холодна вода після варіння. У який спосіб ви б не варили яйця, після приготування їх треба перекласти до миски з холодною водою. Це допоможе зупинити процес варіння та полегшить чищення шкаралупи.
Читайте також:
- Щоб часник був великий і соковитий: як правильно підживити рослину за місяць до збору
- Чому огірки гірчать і як це виправити: проста підживка, яка реально працює
- Як почистити багато молодої картоплі за 2 хвилини: три простих способи