Чому огірки гірчать і як це виправити: проста підживка, яка реально працює

Чому огірки гірчать і як це виправити: проста підживка, яка реально працює

У липні саме час провести важливе підживлення огірків, яке допоможе сформувати великі, соковиті та смачні плоди. Попри дбайливий догляд, городники часто стикаються з проблемою гіркоти.

Гіркий смак плодів пов’язаний із накопиченням кукурбітацину – це речовина, яка виробляється огірками у відповідь на стрес, пише Сенсація.

Навіть при регулярному поливі і підживленні, рослини все одно можуть виробляти цю речовину і подарувати дачникам несмачні плоди. Стресовими чинниками для огірків є різкі перепади температури, а також різкі зміни у режимі впливу.

Під час плодоношення рослина має виражену потребу у підживленні, якщо ігнорувати цей момент у догляді, слід бути готовими до зниження стійкості огірків. Важливою речовиною для цього овочу є калій, який відповідає за водний баланс, міцність клітинних стінок, а також стійкість до хвороб і якість плодів. Тож рекомендується підживити огірки сульфатом калію. Завдяки ньому культура краще буде переносити коливання температури і не тільки.

Дачники наполягають на використанні сульфату калію, він швидко розчиняється у воді та так само швидко засвоюється кореневою системою. Перш за все, необхідно розчинити 20 г сульфату калію в 10 л теплої води. Перед застосуванням цієї підживки необхідно рясно полити рослини звичайною водою. Під кожен кущ варто внести 1 л приготовленого розчину. Рекомендується це робити ввечері. Щоб досягти найкращих результатів, слід повторювати дану процедуру кожні 7 днів не більше трьох разів за сезон.

Якщо ви вчасно почнете діяти та будете належним чином використовувати добрива, наступні плоди будуть формуватися смачними, соковитими і солодкими. Тому для того, щоб уникнути гіркоти в плодах, необхідно з самого початку надати рослині найкращий догляд і вчасно реагувати на стрес огірків і нестачу поживних речовин.

Читайте також:

Можливо зацікавить