В Україні стрімко ростуть ціни на картоплю: у чому причина

В Україні стрімко ростуть ціни на картоплю: у чому причина

Зростання цін на ринку картоплі в Україні продовжилось і на поточному тижні, що стартував 5 серпня. Основні продажі відбуваються в межах 13-18 грн/кг ($0,32-0,44 /кг). Це в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на проєкт EastFruit.

Зазначається, що цьому сприяє досить обмежена пропозиція продукції на ринку. Попри підвищення цін у даному сегменті, попит на картоплю залишається досить високим.

Так, спостерігається скороченням поставок із господарств, оскільки через посуху в низці регіонів виробники змушені були призупинити збиральні роботи. Крім того, продавці говорили про нечисленну пропозицію продукції високої якості, що також надавало підтримку цінам.

Варто зазначити, що наразі ціни на картоплю в Україні в середньому на 82% вищі, ніж у першій половині серпня 2023 року. Тоді відвантаження продукції відбувалося не дорожче 10 грн/кг ($0,24/кг). До того ж ціни на один з основних продуктів для українців є найвищими, як мінімум за останні 5 сезонів. Водночас багато українських фермерів заявляють про свій намір вже наступного тижня здійснити чергові спроби підвищити ціни в цьому сегменті.

Читайте також: 

Можливо зацікавить