Варить аж більше 15 видів: господиня з Волині відкрила крафтову сироварню у рідному селі
Наталія Видрич із села Велимче на Волині має власну сироварню. Власноруч готувати сир вона почала після закінчення Революції Гідності та народження доньки. Жінка зізнається, що їй в один момент стало дуже цікаво, як же в сирі утворюються дірочки.
Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV», пише сайт Конкурент.
Пані Наталія каже, що хоч її сироварня маленька, однак тут зі всією відповідальністю дотримуються усіх стандартів якості та процесів. Жінка з захватом розповідає, що сироваріння – унікальна справа, адже щодня ти вчишся, дізнаєшся нове та вдосконалюєш свою продукцію.
Найулюбленіший сир Наталії Видрич – камамбер. Та не тільки її. Каже, усі місцеві його скуповують з величезним задоволенням.
«І веземо на базар, і в вайбер-групі збираємо замовлення і чоловік везе торбинку. І новою поштою відправляємо. І місцеві приїжджають беруть сир, перед тим дзвонять. Були на ярмарку, я вже не пам’ятаю, здається Торчинський ярмарок ще до повномасштабного вторгнення. А перед тим в Луцьку два рази були на ярмарках. А з війною вже ярмарків немає», – каже господиня.
До слова, Наталія, окрім заняття улюбленою справою, працює ще й на державній роботі. Каже, без підтримки чоловіка та дітей зі всім не змогла би впоратися. Роботи на сироварні вистачає всім.
Більше – дивіться у сюжеті.
Читайте також:
- Замовляють з усієї області: майстриня з Волині виготовляє італійські, грузинські, грецькі та кіпрські сири. Фото
- Фермер, який із Донеччини евакуював на Волинь 150 кіз, робить сир і в'ялену ковбасу
- Вчителька з Волині виготовляє елітні сири на домашній кухні