Від північних кордонів до донецьких териконів: бійці Волинської тероборони за роки служби не здали ворогу жодної позиції

Від північних кордонів до донецьких териконів: бійці Волинської тероборони за роки служби не здали ворогу жодної позиції

Втретє цьогоріч бійці й бійчині 100-ї окремої бригади територіальної оборони Волинської області приймають офіційні вітання та слова подяки за службу.

Про це інформує голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко

Зазначимо, що указом Президента України з 2020-го щороку у першу неділю жовтня в Україні відзначають День територіальної оборони.

Бійці й бійчині 100-ї окремої волинської тероборони вже п’ять років стоять на захисті України на різних рубежах – від волинських кордонів до донецьких териконів.

«За час своєї служби волинські тероборонівці не здали ворогу жодної позиції! Отримали заслужену відзнаку Президента «За мужність та відвагу», яка тепер розміщена на бойовому прапорі бригади», - наголосив Погуляйко. 

Найкраще про волинську бригаду ТрО свідчить символіка їхніх шевронів:

  • рись – хижак із гострим зором, стала символом батальйону Луцького району; 
  • вовк – найвищий символ свободи і безстрашності Володимирського батальйону;
  • кабана, що своєю люттю і силою здатен розірвати ворога на частини, обрав Камінь-Каширський батальйон;
  • підкова і совина мудрість стали емблемою Ковельського батальйону;
  • сокіл, що живе на вежах Луцького замку, символ захисту і свободи – представляє Луцький батальйон.

«Вітаю захисників і захисниць волинської сотки із Днем територіальної оборони України! Зичу кожному з вас міцного здоров’я, поваги суспільства та родинної підтримки. Нехай кожне завдання завершується вашим успіхом і поразкою ворога. Віри, стійкості і перемоги.

Сьогодні також ми схиляємо голови, вшановуючи пам'ять побратимів, які повернулись востаннє «на щиті». Вічна шана та пам'ять волинським Героям», - написав голова ОВА. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить