Відомий кулінар Євген Клопотенко приїхав на Волинь: що відомо про візит

Відомий кулінар Євген Клопотенко приїхав на Волинь: що відомо про візит

У Смідинську сільську громаду завітав відомий український шеф-кухар, ресторатор та телеведучий Євген Клопотенко.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Центру культури, дозвілля, спорту та туризму с. Смідин.  

«Співзасновник ресторану «Сто років тому вперед» та бістро «Інші», автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com Євген Клопотенко приїхав, аби скуштувати місцеву гастроспадщину, нематеріальну культурну спадщину Смідинська капуста. Завдяки таким моментам ти розумієш важливість та цінність культури», - йдеться у дописі. 

Зазначимо, «Смідинська капуста» - це традиційна страва з капусти запеченої у печі з додаванням часнику, олії та квашених огірків. Приготування: розтоплюється піч, потім на черен (дерев’яне, перегоріле вугілля) кидають капусту, закривають піч та заліплюють дверцята піском та глієм. Зазвичай цей процес робиться на ніч. Вранці капусту виймають з печі, заправляють та споживають. Мешканці села Смідин називають це – коронною стравою будь-якого застілля.

Відомий кулінар Євген Клопотенко приїхав на Волинь: що відомо про візитВідомий кулінар Євген Клопотенко приїхав на Волинь: що відомо про візитВідомий кулінар Євген Клопотенко приїхав на Волинь: що відомо про візит

Читайте також:

Можливо зацікавить

Легендарна волинська страва: Євген Клопотенко поділився рецептом світязьких пончиків
відео

Легендарна волинська страва: Євген Клопотенко поділився рецептом світязьких пончиків

Квашена капуста пелюстка

Неймовірна капуста пелюстка на зиму: як приготувати яскраву закуску

Євген Клопотенко
відео

Запечена капуста, чорний борщ, шашлик з вугра та славнозвісні пончики: Євген Клопотенко розповів про автентичну волинську кухню

Як правильно зберігати капусту

Долежить до нового урожаю: як зберігати капусту

«Обов'язково повернуся»: відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився враженнями про візит на Волинь
фото

«Обов'язково повернуся»: відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився враженнями про візит на Волинь

Кімчі рецепт класичний

Як приготувати гостру і смачну кімчі: смачна заготовка з пекінської капусти

Фарширований перець на зиму

Перець на зиму, фарширований капустою: прості рецепти приготування

Понад рік вважався зниклим безвісти: на Волині попрощались із Героєм Павлом Литвинюком
фото

Понад рік вважався зниклим безвісти: на Волині попрощались із Героєм Павлом Литвинюком

Капуста

Скільки у Луцьку коштує білокачанна капуста на зиму