Відомий кулінар Євген Клопотенко приїхав на Волинь: що відомо про візит
У Смідинську сільську громаду завітав відомий український шеф-кухар, ресторатор та телеведучий Євген Клопотенко.
Про це повідомили на фейсбук-сторінці Центру культури, дозвілля, спорту та туризму с. Смідин.
«Співзасновник ресторану «Сто років тому вперед» та бістро «Інші», автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com Євген Клопотенко приїхав, аби скуштувати місцеву гастроспадщину, нематеріальну культурну спадщину Смідинська капуста. Завдяки таким моментам ти розумієш важливість та цінність культури», - йдеться у дописі.
Зазначимо, «Смідинська капуста» - це традиційна страва з капусти запеченої у печі з додаванням часнику, олії та квашених огірків. Приготування: розтоплюється піч, потім на черен (дерев’яне, перегоріле вугілля) кидають капусту, закривають піч та заліплюють дверцята піском та глієм. Зазвичай цей процес робиться на ніч. Вранці капусту виймають з печі, заправляють та споживають. Мешканці села Смідин називають це – коронною стравою будь-якого застілля.
Читайте також:
- Борщ «на крові»: волинська страва вразила відомого кухаря
- Рецепт хрумкої квашеної капусти: просто і неймовірно смачно
- Досліджують місцеву гастроспадщину: відомі блогери подорожують Волинню