Врятував пораненого побратима, а сам повернувся на поле бою: спецпризначенцю з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Врятував пораненого побратима, а сам повернувся на поле бою: спецпризначенцю з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Спецпризначенцю «Любарта» з Волині Руслану Карпюку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Діана Синов'ят.

Солдат Карпюк Руслан Валентинович проявив величезний героїзм та самовідданість в ході важкої битви під н.п. Козачі Лагері, яка стала однією з найважчих боїв усього контрнаступу України на Херсонщині. Руслан та його побратими рухалися болотами та перепливали річку човнами - повністю відкриті для ворога. Руслан зміг врятувати пораненого побратима, доставивши його до безпечного місця, а сам повернувся на поле бою, де протягом довгого часу допомагав стримувати ворога. Пізніше Руслан, бувши сильно контуженим, допомагав з евакуацією поранених побратимів та суміжників з інших підрозділів. Та ворожа артилерія влучно відпрацювала по евакуаційній групі, в якій рухався Руслан, і забрала життя Героя. Цей акт мужності Карпюка Руслана був важливим для порятунку життів побратимів та звільнення захопленої території. 

Солдат Карпюк Руслан Валентинович був взірцевим патріотом, хорошим воїном, невтомним захисником своєї землі та вірним сином України. Його самовідданість та героїзм проявилися в найтривожніший для нашої країни час. Він віддав своє життя заради волі та незалежності України, заради майбутнього усіх нас.

«Ми вважаємо, що визнання подвигу солдата Карпюка Руслана Валентиновича та присвоєння йому звання Герой України буде не лише заслуженим визнанням його внеску у захист України, а й прикладом для майбутніх поколінь. Ми закликаємо Вас прийняти рішення про присвоєння солдату Карпюку Руслану Валентиновичу звання Герой України посмертно та надати йому відзнаку, яка відображатиме його великий внесок у захист нашої держави. Солдат Карпюк Руслан Валентинович був членом підрозділу «Любарт», який відомий через високий рівень мотивації його бійців. Завдяки відвазі та відданості таких бійців, як Руслан, Збройні Сили України мають змогу протистояти значно чисельнішому ворогу, та здобувати перемогу за перемогою у надскладних боях!, - йдеться в тексті петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить