Як приготувати курячий бульйон ще смачніше: просто додайте один інгредієнт

Багато хто вважає, що зварити курячий бульйон - це просто: мовляв, узяв курку, залив водою і готово. Насправді, тут є кілька тонкощів. Як поліпшити смак курячого бульйону - розповідаємо у матеріалі.
Головним секретом приготування дійсно запашнього курячого бульйону, кажуть кулінари, є використання не тільки м'яса, але й кісток. При цьому, їх потрібно додавати окремо і одразу після попереднього оброблення, пише ТСН.
Насамперед, зніміть з кісток все м'ясо, яке вже можна додавати у воду для майбутнього бульйона. А ось з кістками ще доведеться попрацювати. Спочатку відправте їх на сковорідку.
Смажити кістки довго не потрібно, вистачить й кількох хвилин. На курячих кістках повинна з'явитися характерна золотистість. Тільки після цього їх можна додавати у бульйон.
Кулінари радять не переборщувати з цим компонентом. Вони рекомендують на 1 л рідини брати не більше 50 г кісток. Такої кількості буде цілком достатньо для насиченого і яскравого смаку.
Саме за рахунок легкого обсмаження кістки бульйон отримає дуже цікавий смак, а його аромат буде набагато приємнішим.
Щоб бульйон отримав ще й яскравого забарвлення, кулінари радять додати до води цибулину з лушпинням. А моркву краще порізати на досить великі шматки.
Читайте також:
- Хрусткі квашені огірки на зиму під капронову кришку: найкращий рецепт на 3-літрову банку, щоб не стали м’якими
- Кукурудза за 3 хвилини: шеф-кухар показав ідеальний спосіб приготування без варіння
- Справжній квас за 3 години: як приготувати освіжаючий літній напій