Як позбутися горобців під дахом будинку: дієві поради

Як позбутися від горобців?

Не лише жителі приватних будинків, а й люди, які живуть на останніх поверхах у багатоповерхових будинках, можуть зіткнутися з такою проблемою, як наявність птахів під дахом. Інколи таке «сусідство» дуже набридає.

Про те, як позбутися горобців під дахом будинку, - пише Преса.

Чим небезпечне таке сусідство?

Пернаті сусіди можуть бути дуже набридливими. Досить лише того, що вони постійно бігають по даху, скрегочуть лапами, видають всілякі звуки і в'ють свої гнізда. Постійний гуркіт, шум, спів і фекалії таких сусідів значно ускладнюють людині життя. Однак це ще можна пережити, але якщо птахи надумали вити гнізда і розводити своє потомство під дахом, то це може спричинити серйозні проблеми.

Під час гніздування птахи піднімають багато пилу, що в свою чергу небезпечно для здоров'я людини. Небезпечними також є грибки і бактерії, які вони переносять. Вони можуть міститися на лапах або в екскрементах пернатих.

Багато сучасних осель людей утеплені спеціальними матеріалами, які повинні дихати для виконання своїх функцій і довгої служби. Горобці, ластівки або голуби під час облаштування своїх гнізд під дахом будинку порушують природну вентиляцію, що призводить до утворення конденсату і руйнування матеріалу. Крім того, порушення вентиляції також призводить до передчасного руйнування конструкцій даху, не кажучи вже про порушення циркуляції повітря в квартирі.

Підбиваючи підсумок, можна сказати, що місце проживання людей ніяк не придатне для проживання пернатих. Далі розгляньмо, як позбутися горобців та інших пернатих.

Шиповані сітки

Починаючи боротьбу з непроханими гостями, слід мати на увазі, що дії повинні бути спрямовані виключно на відлякування птахів, але ніяк не на винищення. Знищення і руйнування гнізд пернатих карається законом.

Отже, якщо завелися горобці під дахом, як позбутися їх? Розгляньмо нижче. У цьому випадку знадобитися сітка з вертикальними клинями, виготовлена з полікарбонату або металу. Ця споруда не дозволить птахам сідати на дах.

Якщо ж пернаті влаштувалися під дахом, то цей пристрій потрібно встановити на карнизі. Слід зазначити, що інтервал між клинями залежить від розміру птахів, що докучають. Якщо це, наприклад, горобці, то сітка повинна бути більш дрібна.

Також необхідно періодично чистити сітку від забруднень, тому що сам блиск металу також відлякує пернатих.

Лякала

Ще однією проблемою стають пернаті у дворах приватних будинків. Як позбутися горобців у дворі? Для цього можна спорудити лякало.

Зробити його досить просто. Потрібно сколотити між собою дві дошки у вигляді хреста. Зверху навішати старого одягу. Для голови підійде гарбуз, старий горщик або просто набитий ганчір'ям мішок. Можна прикрасити цю справу капелюхом.

Однак цей спосіб не такий дієвий, як хотілося б. Горобці з часом звикають до такого сторожа і охоче з ним сусідять.

Якщо горобці докучають у багатоповерховому будинку, можна використовувати різні пластикові лякали, що продаються в зоомагазинах. Вони можуть бути у вигляді сов, змій, койотів та інших тварин, яких бояться настирливі пернаті сусіди.

Домашній хижак

Як позбутися горобців, якщо вони вже звили гніздо на горищі або під карнизом? Заведіть кота. Достатньо буде кількох непроханих візитів хижака в будинок до горобців і вони покинуть своє місце проживання.

Однак потрібно не забути подбати про безпеку домашнього хижака. На вікнах необхідно встановити міцні москітні сітки, щоб домашній вихованець не випав з вікна, полюючи на пернатих, які пролітають повз.

Блискучі предмети

Як вже згадувалося, пернаті бояться блискучих предметів, якщо це звичайно не сороки. Для горобців яскраві відблиски є ефективним відлякуючим елементом.

Щоб позбутися горобців як небажаних сусідів, візьміть алюмінієву фольгу і розріжте її на довгі смуги. Ці стрічки необхідно розвісити там, де скупчення птахів особливо не бажане: у дворі, на горищі, на даху.

Для більш просунутих борців з пернатими в магазинах для дачників продаються спеціальні гелі, які світяться на сонці. Цей засіб добре підійде для тих, хто живе на верхніх поверхах будівель. Достатньо всього лише нанести гель на карниз і "справа в капелюсі".

Блиск і звук

На додаток до попереднього методу можна використовувати бляшані банки. Відмінно підійде тара з-під пива або газованих напоїв. Їх необхідно надрізати таким чином, щоб стала видна внутрішня виблискуюча частина. Далі збирати з них гірлянду або просто вивісити кілька банок разом.

На вітрі ця споруда буде видавати відлякуючі для горобців звуки. А блискуча частина банок буде створювати бліки на сонці.

Відлякуючі звуки

Про те, як позбутися горобців та інших пернатих одним махом, розкажуть продавці спеціальних приладів, які поширюють звуки, що сигналізують птахам про небезпеку і тривогу.

Також, такі прилади спеціалізуються на звуках природних ворогів птахів. Почувши їх, вони передають інформацію про хижака своїм одноплемінникам, і птахи залишають місце свого гніздування.

Ці прилади також можуть працювати на ультразвуковій частоті, яка неприємна птахам і вони воліють покинути радіус дії цих звуків. У цьому випадку необхідно бути обережним, оскільки цей прилад можуть чути і домашні улюбленці, що для них буде також неприємно, як і для пернатих.

Читайте також:

Можливо зацікавить