Ідеальний десерт під час відключень світла: як приготувати торт-пиріг на сковороді
Неймовірний торт-пиріг на сковороді — це десерт, який легко приготувати навіть тоді, коли немає часу вмикати духовку. Усе, що потрібно, — кілька простих інгредієнтів, щоб отримати ніжний, ароматний смак, який точно здивує рідних.
Вигляд торта-пирога з яблуками більше нагадує великий оладок, однак його смак вас справді здивує, пише Сенсація.
Весь секрет у тому, що вам навіть не доведеться вмикати духовку, варто просто відправити тісто на пательню, поставити на маленький вогонь і не відкривати кришку перші 20 хвилин.
Інгредієнти
- Яйце – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 150 г
- Цукор – 4 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Соняшникова олія – 60 мл
- Вершкове масло – 25 г
- Молоко – 150 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Дрібка солі
Приготування
Для початку змащуємо сковороду вершковим маслом і посипаємо цукром. Далі нарізаємо яблука кільцями й прибираємо серцевину. Яйця збиваємо з цукром. Перемішуючи, всипаємо дрібку солі, вливаємо соняшникову олію та молоко. Додаємо борошно, розпушувач й оцет. Маємо отримати густу масу.
Яблука викладаємо на сковороду і рівномірно розподіляємо тісто. Накриваємо кришкою та смажимо протягом 20 хвилин, не відкриваючи. Готовність торта-пирога визначаємо по рум’яних краях. За бажанням можете його перевернути й обсмажити з іншого боку 5 хвилин.
Читайте також:
- Маринована капуста за кілька годин: хрусткий рецепт, який завжди вдається
- Пиріг без духовки за 25 хвилин: ідеальний десерт на випадок відключень світла
- Секрет пишного цвітіння фіалок: бюджетне підживлення, яке творить дива