Як вивести бур'ян портулак з городу: дієві методи боротьби

Який гербіцид діє на портулак?

Досвідчені городники знають, що для боротьби з портулаком городнім треба докладати чимало зусиль, адже ця рослина дуже швидко розростається по усій земельній ділянці.

Як позбутися портулаку на городі, - пише Obozrevatel.

Чому потрібно видаляти портулак з городу

Досвідчені садівники кажуть, що під час вегетаційного періоду портулак дає до 3-4 насіннєвих поколінь, при цьому урожайність однієї рослини становить до 1 млн. насінин за сезон. Тож важливо вживати профілактичних засобів та не дати портулаку зацвісти, інакше бур’ян буде заполоняти грядку весь сезон.

Портулак виживає навіть у несприятливих умовах, насінині достатньо просто потрапити на поверхню ґрунту, щоб прижитися. Полив грядки чи природні опади прискорять проростання.

Методи боротьби

Фахівці радять зробити перекопку грядки навесні, до посадки рослин, або восени, після збору урожаю. На глибині, за відсутності поливу та доступу до повітря у насіння не буде достатньо сил для проростання. Після перекопування та прополки грядки ґрунт потрібно культивувати – це метод поверхневої обробки, що полягає у розпушуванні та вирівнюванні землі.

Після цих заходів видаліть всі рештки бур’яну, щоб вони знову не проросли. Наприкінці серпня та у вересні, після остаточного збору урожаю, потрібно якісно очистити та вигребти грядку та за можливості полити гарячою водою.

Влітку після дощу слід вручну виривати портулак з корінням та виносити його за межі грядки. Цей бур’ян не можна згодовувати худобі, адже якщо його насіння не перетравлюється.

Не варто також полоти весь «килим» портулаку, краще виривати кожну рослину під коріння або прополювати на глибину не менше 2 см. Поверхнева обробка користі не принесе – якщо просто зрізати стебла, портулак почне і далі розростатися. Всі роботи по видаленню бур’яну потрібно проводити до початку його цвітіння.

Читайте також:

Можливо зацікавить