Як замаринувати скумбрію на святковий стіл: простий рецепт
Маринована скумбрія — це смачна закуска, яку можна приготувати вдома, використовуючи кілька простих інгредієнтів. Завдяки маринуванню, риба набуває неповторного смаку, а її м'ясо стає ніжним та ароматним. Маринована скумбрія ідеально підходить як для святкового столу, так і для повсякденного меню.
Як приготувати смачну закуску з маринованої скумбрії самостійно, - пише Апостроф.
Для приготування риби вам знадобляться наступні інгредієнти: скумбрія свіжоморожена (3 шт.), цибулю (3 шт.), часник (3 зубчики), оцет (3 ст. л.), масло рослинне (2 ст. л.), лавровий лист (3 шт.), перець чорний горошком (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ст. л.), суміш мелених перців (за смаком).
Крок 1: Рибу потрібно розморозити і нарізати на невеликі шматочки.
Крок 2: Цибулю і часник потрібно помити, почистити і нарізати кільцями.
Крок 3: Все нарізані інгредієнти змішати між собою. Потім додати по черзі всі спеції - суміш перців, перець горошком, цукор, сіль і лаврові листочки.
Крок 4: Залити все оцтом і рослинним маслом, акуратно перемішати, щоб рідина розподілилася рівномірно.
Крок 5: Далі все залежить від вас - ви можете як подавати мариновану скумбрію до столу вже через 20 хвилин після закінчення готування, так і відправити її маринуватися в скляній банці в холодильник ще на добу. Якщо ви виберете другий варіант, риба вийде більш насиченою і пряною. Але пам'ятайте, що при тривалому маринуванні скумбрію у банці потрібно обов'язково двічі струсити.
Читайте також:
- Головна страва Святвечора: рецепт куті від зіркового шеф-кухаря
- І рік буде щасливим: кілька справ, які обов'язково варто зробити перед Різдвом