Як замаринувати скумбрію: прості рецепти дуже смачної риби
Один із найпопулярніших способів приготування скумбрії — маринування. Маринована скумбрія виходить надзвичайно смачною, з ніжним м'ясом та приємним ароматом, що робить її ідеальним перекусом або стравою для святкового столу.
Прості і смачні рецепти маринування скумбрії, які дозволять вам приготувати цю рибу швидко та без зайвих зусиль, - пише Уніан.
Таку рибу можна подавати до святкового столу, прикрасивши кільцями свіжої цибулі, подрібненою зеленою цибулею, оливками, маслинами, кружечками лимона.
Маринована скумбрія
- Скумбрія - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Вода - 250 мл
- Гвоздика - 6 шт.
- Перець чорний горошком - 10 шт.
- Перець чорний мелений - 0,3 ч. л.
- Зерна коріандру - 4-5 шт.
- Сіль - 2 ч. л.
- Цукор - 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова - 2 ст. л.
- Оцет яблучний 9% - 2,5 ст. л.
- Лавровий лист - 1-2 шт.
Скумбрію розморозити. Відрізати голову, очистити від нутрощів та добре помити. Порізати рибу на шматочки.
Цибулю почистити, помити й нарізати тонкими півкільцями.
Приготування маринаду. Закип'ятити воду, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком, мелений коріандр та олію. Маринад кип'ятити 1 хвилину на найменшому вогні. Потім влити оцет. Перемішати й зняти з вогню. Остудити.
Скласти рибу в маринад, додати цибулю. Перемішати. Накрити кришкою й покласти в холодильник на добу. Потім можна куштувати мариновану скумбрію.
Маринована скумбрія в банці з овочами
- Скумбрія - 3 шт.
Для маринаду
- Вода - 500 мл
- Цукор - 2 ст. л.
- Сіль - 2.5 ст. л.
- Часник - 1 зуб.
- Гвоздика - 5 шт.
- Ялівцева ягода сушена - 5 шт.
- Перець чорний горошком - 10 шт.
- Горіх мускатний (мелений) - 0,5 ч. л.
- Лист лавровий - 3 шт.
- Оцет (9%) - 2 ст. л.
Для маринованих овочів
- Цибуля ріпчаста - 4 шт.
- Морква - 3 шт.
- Сіль - 3 ч. л.
- Цукор - 0,5 ч. л.
- Оцет (9%) - 4 ст. л.
Приготування маринаду. Змішати всі необхідні інгредієнти і довести до кипіння. Потім накрити кришкою й дати повністю охолонути. Коли остигне – додати оцет.
Скумбрію очистити, нарізати на шматочки та покласти в остиглий маринад. Залишити маринуватися в холодильнику 24 години.
Через добу подрібнити овочі й відправити їх маринуватися хвилин 20-30.
Далі в банку шарами викласти рибу та овочі. Кожен шар посипати зеленню, меленим перцем і пластиками часнику та полити олією. Закрити кришкою й відправити в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
Читайте також:
- У які дні листопада 2024 року ще можна посадити цибулю: урожай поб'є рекорди
- Що зробити, щоб каланхое зацвіло в домашніх умовах: невелика хитрість