Як замаринувати скумбрію: прості рецепти дуже смачної риби

Як просто засолити скумбрію?

Один із найпопулярніших способів приготування скумбрії — маринування. Маринована скумбрія виходить надзвичайно смачною, з ніжним м'ясом та приємним ароматом, що робить її ідеальним перекусом або стравою для святкового столу.

Прості і смачні рецепти маринування скумбрії, які дозволять вам приготувати цю рибу швидко та без зайвих зусиль, - пише Уніан.

Таку рибу можна подавати до святкового столу, прикрасивши кільцями свіжої цибулі, подрібненою зеленою цибулею, оливками, маслинами, кружечками лимона.

Маринована скумбрія

  • Скумбрія - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вода - 250 мл
  • Гвоздика - 6 шт.
  • Перець чорний горошком - 10 шт.
  • Перець чорний мелений - 0,3 ч. л.
  • Зерна коріандру - 4-5 шт.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Оцет яблучний 9% - 2,5 ст. л.
  • Лавровий лист - 1-2 шт.

Скумбрію розморозити. Відрізати голову, очистити від нутрощів та добре помити. Порізати рибу на шматочки.

Цибулю почистити, помити й нарізати тонкими півкільцями.

Приготування маринаду. Закип'ятити воду, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком, мелений коріандр та олію. Маринад кип'ятити 1 хвилину на найменшому вогні. Потім влити оцет. Перемішати й зняти з вогню. Остудити.

Скласти рибу в маринад, додати цибулю. Перемішати. Накрити кришкою й покласти в холодильник на добу. Потім можна куштувати мариновану скумбрію.

Маринована скумбрія в банці з овочами

  • Скумбрія - 3 шт.

Для маринаду

  • Вода - 500 мл
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 2.5 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Гвоздика - 5 шт.
  • Ялівцева ягода сушена - 5 шт.
  • Перець чорний горошком - 10 шт.
  • Горіх мускатний (мелений) - 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий - 3 шт.
  • Оцет (9%) - 2 ст. л.

Для маринованих овочів

  • Цибуля ріпчаста - 4 шт.
  • Морква - 3 шт.
  • Сіль - 3 ч. л.
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Оцет (9%) - 4 ст. л.

Приготування маринаду. Змішати всі необхідні інгредієнти і довести до кипіння. Потім накрити кришкою й дати повністю охолонути. Коли остигне – додати оцет.

Скумбрію очистити, нарізати на шматочки та покласти в остиглий маринад. Залишити маринуватися в холодильнику 24 години.

Через добу подрібнити овочі й відправити їх маринуватися хвилин 20-30.

Далі в банку шарами викласти рибу та овочі. Кожен шар посипати зеленню, меленим перцем і пластиками часнику та полити олією. Закрити кришкою й відправити в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.

Читайте також:

Можливо зацікавить