Як зберігати яблука, аби вони довго лежали та не псувались: поради експертів

Щоб яблука залишалися свіжими, соковитими й не гнили протягом зими, важливо правильно організувати їхнє зберігання. Експерти радять дотримуватись кількох простих правил: збирати плоди вчасно, забезпечити прохолодне приміщення з вентиляцією та використовувати деревну тирсу, яка запобігає гниттю завдяки своїм антисептичним властивостям.
Садівники витрачають на вирощування плодів на своїй ділянці дуже багато часу, сил та грошей, саме тому питання збереження зібраного врожаю стоїть особливо гостро, пишуть Добрі новини.
Звісно, до цієї теми можна поставитись просто, але в такому випадку ви точно не зможете довго насолоджуватись результатами своїх старань. Експерти радять звернути увагу на наступні поради.

Свіжі та хрусткі домашні яблука – це завжди смачне нагадування про минуле літо. Втім, зберегти цей смак протягом довгих місяців не так вже й просто. Секрет полягає у кількох максимально простих, але дуже важливих правилах. Починати варто з моменту збору плодів, так радять експерти. Не варто поспішати, але й затягувати зі збором урожаю також не можна.
Агрономи запевняють, що занадто рано зірвані яблука будуть кислими та не встигнуть набути потрібної текстури. Перезрілі плоди швидко псуються. Після збору потрібно потурбуватись про створення ідеальних умов для зберігання. Ідеально для зберігання підійде прохолодний погріб із хорошою вентиляцією та високою вологістю – такі умови підтримують плоди в ідеальному стані.
За словами експертів, температура в приміщенні для зберігання має бути наближеною до нуля. Також експерти радять використовувати перевірений спосіб – деревну тирсу. Особливо добре підійде тирса з хвойних дерев. Така сировина не тільки допоможе підтримувати потрібний рівень вологості в ящику, але й захистить яблука від гниття та утворення хвороб. Річ у тім, що тирса має антисептичні властивості.
Читайте також:
- Як висушити погріб за допомогою звичайного відра з сіллю: дієвий лайфхак
- Чим восени обробити грядки від шкідників: дешевий перевірений спосіб