З даху капає, зі стін випадає цегла: у Луцьку ЖЕК не хоче ремонтувати багатоповерхівку через борги. Відео

З даху капає, зі стін випадає цегла: у Луцьку ЖЕК не хоче ремонтувати багатоповерхівку через борги. Відео

У луцькій багатоповерхівці на проспекті Грушевського заливає квартири. ЖЕК відмовляється ремонтувати будинок, аргументуючи це тим, що там є борги.

Мешканці відверто занепокоєні станом будинку, - пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет каналу Аверс.

Здавалося би, звичайний будинок, проте, зайшовши до середини, можна побачити багато цікавого: обдерті стіни, зруйновані східці та люди, які у відчаї від ситуації, що складається. 

«ЖЕК № 3 взагалі не піклується про життя в хороших умовах у нашому будинку. Довели до того, що як бомжі живемо», – стверджує мешканка будинку Тетяна.

Люди розповідають, що неодноразово зверталися в ЖКП, аби хоч трішки поліпшити ситуацію, а у відповідь постійно чують, що коштів немає, мовляв, збирайте, а тоді будемо щось робити.

«Кошти платимо за утримання будинку. Але щодо яких питань ми не звертаємось, скрізь кажуть, що ми мусимо платити свої кошти», – говорить мешканка будинку Валентина.

До журналістів звернулася одна з мешканок будинку пані Олександра. Каже: аби тільки пішов дощ – в її квартирі потоп. Зі стелі капає, стіни осипаються від постійної вологи. Щоб хоч якось вирішити цю проблему своїми силами, жінка змушена була заліпити стелю монтажною піною.

Каже, що до ЖЕКу зверталася неодноразово, проте у відповідь почула лише те, що будинок має заборгованість по сплаті за комунальні послуги, і доки її не сплатять, то ніякі роботи проводитися не будуть. Але є ще один варіант – закупити вісім рулонів руберойду самостійно. Один рулон коштує приблизно 1200 гривень, а для жінки, яка отримує п’ять тисяч гривень пенсії, така сума непідйомна.

«Моя квартира вже розвалюється вся. От подивіться, скрізь лопає. Дощу немає, то воно зараз тихо, а як починається дощ або сніг, води був повен дах. Я ніч не спала. День – то таке, не спиш, а вночі я без кінця виливаю ті тази», – стверджує жінка.

Після візиту до пані Олександри журналісти звернулися до виконувача обов’язків директора ЖКП і запитали, як бути жінці.

«Звертатися десь за допомогою. Ви зрозумійте, що для того, аби мені його відремонтувати, мають бути якісь кошти на будинку. Якщо їх немає, то з чого я маю робити? В мене побудинковий облік. Я не можу взяти кошти з одного будинку і зробити ремонт в іншому, бо як керівник, я матиму за це кримінальну відповідальність», – стверджує в.о. директора ЖКП № 3 Олександр Мартинюк.

На підтвердження своїх слів тимчасовий керівник посилається на закон про правила надання послуг управління багатоквартирним будинком, безпосередньо на пункт 19. Каже: ніякі роботи з ремонту не будуть відбуватися або вони повинні бути фінансовані самими мешканцями

Читайте також:

Можливо зацікавить