Зробить страву надто жорсткою і сухою: що не потрібно додавати в котлети
Дехто вважає, що жовток і білок у котлетах — обов'язкові, адже без них фарш, мовляв, розпадатиметься на сковороді, і котлети погано триматимуть форму.
Насправді ж професіонали наголошують, що білок взагалі не варто додавати в фарш для котлет, оскільки ціле яйце робить страву занадто щільною та сухою. Це пояснюється тим, що як у м'ясі, так і в яйцях велика кількість білків, які під час смаження поглинають вологу та згортаються.
Про це пише ТСН
Саме тому у фарш краще додавати лише жовток. Так котлети вийдуть соковитими, м'якими, але і не втратять форму під час смаження.
Аналогічно, досвідчені кухарі рекомендують замочувати білий хліб для фаршу не в молоці, а у звичайній воді. І знову ж таки, вся річ у великій кількості білка, який лише шкодить страві.
Не варто думати, що хліб у м'ясний фарш додають лише для економії вартісного продукту. Насправді він дуже важливий компонент. Адже саме завдяки хлібові котлети виходять соковитими, м'якими й ніжними. При цьому на 1 кг м'яса потрібно взяти не менше 250 г білого хліба, який замочують у воді.
Зверніть увагу, якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини без додавання курячого, індичого фаршу, потрібно додавати і білок, і жовток. Інакше котлети втратять весь сік під час приготування.
Читайте також:
- Смачні мінікапкейки: простий рецепт від луцької кондитерки
- Просто блищатиме: як очистити чайник від накипу
- Як змусити спатифілум цвісти рясно та пишно