«Зв'яжіть руки, заберіть паспорт»: відомий тренер з Луцька закрив у кімнаті гравця, яким цікавився «Реал»

«Зв'яжіть руки, заберіть паспорт»: відомий тренер з Луцька закрив у кімнаті гравця, яким цікавився «Реал»

Колишній наставник луцької «Волині» Віталій Кварцяний розповів історію про те, як не дав футболісту Ярославу Кінашу втекти з клубу.

У інтерв'ю «Українському футболу» Кварцяний зазначив, що Кінаш був одним із найталановитіших гравців в Українській Прем'єр-лізі.

«В українському футболі мало таких футболістів, які мають нестандартну координацію і відчуття моменту, при цьому, розповідаючи партнерам, що робити далі. Кінаш — футболіст від бога. Мені його привіз агент Кулішевич, який раніше грав у мене у Волині. Він його знайшов у першості області: «Володимировичу, подивися на футболіста».

ФК «Волинь» збирався на збори в Євпаторію в січні, вже випав сніг. Я добирався якраз із Києва до Ковеля на потяг і сказав тренерам, Володі Журавчаку, Стьопі Павлову, Вові Дикому, щоб подивилися на Кінаша, поки мене не буде. Вони мені телефонують: «Важко щось побачити, тут снігу намело по коліна». 

Я приїхав і зранку зробив тренування в залі ДЮСШ, бо о 10 ранку в нас потяг до Криму. Треба було зрозуміти, брати Кінаша на збори чи ні. Я поділив гравців на п'ятірки для гри в міні-футбол. Після 30 хвилин гри я відразу сказав: «Кінаш їде з нами». 

Лучанин зазначив, що Кінаш жахливо проявив себе на зборах.

«Він узагалі не хотів вставати вранці, не хотів бігати, стрибати. Загалом складний футболіст! Я ще подумав: «Оце типок! За характером складніший, ніж бразильці та серби разом узяті». На третій день зборів граємо ми проти харківського «Геліоса». Думаю, подивлюся в грі Кінаша. Я його поставив під нападником і дав настанову: «Славіку, підбираєш, ведеш гру, більше граєш із м'ячем. Не бійся працювати, протягуй, дивись як краще віддати передачу, врозріз чи ні». 

У першому таймі ми вели 2:1, а в підсумку програли 2:4. Після гри помилися, повечеряли і я кажу: «Спати потім, відразу робимо розбір! Як можна було так грати, що ми програли виграшний матч?!». Кінашу висловив персональну претензію: «Молодий, а ти чому так грав? Уперед біжиш, а назад пішки йдеш. Якщо так будеш грати, додому поїдеш».

А він мені каже: «Та ну вас на##й із вашим футболом, я їду додому». Я злякався, але не через його висловлювання, а через те, що він пох##ст. Хлопець-то талановитий, втратити не хочеться. Спробував його притиснути відразу, як я зазвичай роблю, але, напевно, перегнув. Треба рятувати ситуацію! Я швидко закінчив розбір і всіх відпустив відпочивати. 

Тренерам своїм кажу: «Ідіть, заспокойте цього придурка. У крайньому разі заберіть паспорт і нікуди не відпускайте. Він унікальний футболіст, ми не можемо його втратити».

Вони пішли, через 15 хвилин повертаються: «Володимировичу, він нас теж послав, хоче їхати. Паспорт не віддає». Я кажу: «Замкніть його в кімнаті, зв'яжіть руки, заберіть паспорт, речі, і нехай сидить там, доки не зголодніє і не почне стукати». Вони його замкнули. Увечері ми випустили Кінаша на вечерю, а він усе одно стоїть на своєму: «Не буду я тут грати, пішли всі на##й! Їду додому». Думаю, йо-ма-йо, ось це я начудив. Я побачив у ньому родзинку, але не знав, що він так зреагує.

Зазначимо, що свого часу Кварцяний міг продати українського півзахисника Ярослава Кінаша в мадридський «Реал». Адже футболіст потрапив до шорт-листа іспанського гранда, але на заваді стала травма і реабілітаційний період. Окрім цього керівництво «Волині» відмовилося від пропозиції продати Кінаша за 200 тисяч доларів.

Читайте також:

Можливо зацікавить