100% натуральний томатний сік на зиму: рецепт без соковижималки

Томатний сік — це не лише смачний напій, а й справжнє джерело вітамінів, яке ідеально підходить для зимових заготовок. Приготувати натуральний томатний сік можна без соковижималки, без складної техніки. У цьому рецепті ділимося перевіреним методом, завдяки якому сік виходить густим, ароматним і зберігає максимум користі.
Скільки варити томатний сік і як зробити його неймовірно смачним, - пише Уніан.
Смачний томатний сік - рецепт на 1 літр
Інгредієнти:
- півтора кілограма томатів;
- дві столові ложки солі.
Перебрати помідори, викинути пошкоджені і з ознаками гнилі. Видалити плодоніжки, нарізати довільними шматками. Викласти в соковижималку, подрібнити томати. Отриману масу перелити в каструлю і поставити на вогонь. Довести до кипіння, потім зняти з плити і перетерти через сито, щоб прибрати насіння і шкірку.
Знову вилити томатне пюре в глибоку ємність, посолити і помістити на конфорку. Не забути, скільки кип'ятити томатний сік - 10-15 хвилин до повного зникнення піни. Банки для консервації простерилізувати в окропі або просто обдати парою, вилити в них томатний сік, закрутити кришками і прибрати в темне тепле місце на зберігання.
Як зробити томатний сік з цукром
Інгредієнти:
- півтора кілограма помідорів;
- дві чайних ложки цукру;
- дві чайних ложки солі.
Починаємо готувати томатний сік на зиму через соковижималку
Томатний сік в домашніх умовах за цим рецептом готується дуже швидко. Вам потрібно вимити всі помідори, вирізати пошкоджені ділянки, якщо такі є, а потім подрібнити томати в соковижималці. Перелити масу в каструлю і поставити на вогонь. Перед тим як варити томатний сік, простерилізувати банки і кришки. Довести до кипіння томатну масу, потім додати сіль і цукор. Перелити сік в банки, закрити кришками, прибрати в підходяще місце для охолодження.
Томатний сік на зиму без соковижималки - рецепт
Інгредієнти:
- чотири кілограми томатів;
- півтори чайних ложки солі;
- цукор (за бажанням).
Томати вимити, нарізати довільними шматками. Подрібнити за допомогою погружного блендера, кухонного комбайна або м'ясорубки. Перелити томатну масу в каструлю, поставити на плиту, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Пропустити томатну масу через сито, видаляючи насіння і шкірку. Знову перелити масу в каструлю і закип'ятити, посолити.
За цим рецептом можна робити томатний сік на зиму без стерилізації, але важливо ретельно вимити банки і кришки з содою. Коли ви це зробили, перелийте сік в скляні ємності, закривайте і прибирайте на зберігання.
Читайте також:
- Тушонка на зиму: як приготувати домашні м’ясні консерви з будь-якого м'яса
- Універсальний маринад для помідорів і болгарського перцю на зиму: простий рецепт, який завжди вдається
- У які дні вкінці вересня - у жовтні 2025 за місячним календарем садити озиму цибулю: ідеальний час