Шоколадно-яблучний пиріг, який завжди вдається: ароматний десерт з простих інгредієнтів

Як приготувати шоколадно-яблучний пиріг

Усе, що потрібно для цього рецепту, — два яблука, склянка какао і трохи звичних продуктів, які завжди є вдома. Десять хвилин роботи, трішки терпіння — і поки в духовці росте аромат, дім наповнюється теплом, а сім’я вже нетерпляче чекає на свій шматочок.

Про це пише Одна хвилина.

Чому шоколад і яблуко так гармонійно поєднуються? Один — глибокий і насичений, інший — свіжий і ніжний. Разом вони створюють ідеальний баланс, ніби ведуть між собою розмову, доповнюючи смаки. Це не просто домашня випічка, а маленька розкіш, створена з простих речей.-

Для пирога потрібно небагато:

  • 2 яблука;
  • 1 склянка какао;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка кефіру;
  • 2 яйця;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 0,5 склянки олії;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Яблука очистіть і натріть на тертці. У мисці змішайте яйця з цукром до легкої піни, додайте кефір і олію. Потім підсипте какао, перемішайте, щоб не залишилось грудочок. Коли суміш стане однорідною, додайте яблука – вони зроблять тісто вологим і ніжним. В останню чергу введіть борошно з розпушувачем. Консистенція має бути як густа сметана.

Далі, перелийте тісто у форму, змащену олією, і поставте в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах. Після готовності дайте пирогу охолонути тоді він стане ще ароматнішим. Або за можливості залиште в духовці на ніч пиріг після того, як вимкнули.

Якщо є бажання, можна посипати зверху подрібненими горіхами або цукровою пудрою, які гарно виглядають на коричнево-шоколадній скоринці.

Такий пиріг виходить завжди. Навіть якщо трохи змінити пропорції, яблука в цьому плані не капризні. Вони додають вологи, а какао – глибини. Разом це простий рецепт, який не потребує кулінарних талантів.

Читайте також:

Можливо зацікавить