Ніжна сирна шарлотка з яблуками: простий рецепт найсоковитішого осіннього пирога
Найсмачніший осінній домашній пиріг — шарлотка. Традиційно її готують на основі яєчного тіста, проте досвідчені кулінари мають свій секрет: щоб десерт вийшов не просто повітряним, а особливо ніжним і соковитим, до тіста варто додати трохи жирного сиру.
Про це пише Oboz.ua.
Поради з приготування: щоб тісто вийшло ніжним, потрібно, щоб усі продукти були кімнатної температури. А сир потрібно вибирати жирний. Можна додати натерту цедру лимона для яскравого смаку.
Інгредієнти:
- Сир 5% 1 пачка
- Яйця 2 шт
- Борошно 50 г
- Цукрозамінник 30 гр
- Яблука 2 великих
- Розпушувач 1 ч.л.
Спосіб приготування:
Яйця до піни збити з цукрозамінником, додати борошно і 1 ч.л. розпушувача, ще раз добре збити. У масу додати сир, збивати до зникнення сирних грудочок. Яблука почистити, нарізати кубиками додати в масу, перемішати ложкою.
У форму вистелену пергаментом вилити масу і поставити в розігріту духовку.
Читайте також:
- Лінивий яблучний пиріг «Три склянки»: простий рецепт, який завжди виходить
- Сінабони з гарбузом: м’які, ароматні й неймовірно затишні булочки осені
- Рисова вода для орхідей: простий секрет, щоб квіти зацвіли знову