Ніжна сирна шарлотка з яблуками: простий рецепт найсоковитішого осіннього пирога

Ніжна сирна шарлотка з яблуками: простий рецепт найсоковитішого осіннього пирога

Найсмачніший осінній домашній пиріг — шарлотка. Традиційно її готують на основі яєчного тіста, проте досвідчені кулінари мають свій секрет: щоб десерт вийшов не просто повітряним, а особливо ніжним і соковитим, до тіста варто додати трохи жирного сиру.

Про це пише Oboz.ua.

Поради з приготування: щоб тісто вийшло ніжним, потрібно, щоб усі продукти були кімнатної температури. А сир потрібно вибирати жирний. Можна додати натерту цедру лимона для яскравого смаку.

Інгредієнти:

  • Сир 5% 1 пачка
  • Яйця 2 шт
  • Борошно 50 г
  • Цукрозамінник 30 гр
  • Яблука 2 великих
  • Розпушувач 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Яйця до піни збити з цукрозамінником, додати борошно і 1 ч.л. розпушувача, ще раз добре збити. У масу додати сир, збивати до зникнення сирних грудочок. Яблука почистити, нарізати кубиками додати в масу, перемішати ложкою.

У форму вистелену пергаментом вилити масу і поставити в розігріту духовку.

Читайте також:

Можливо зацікавить