Лінивий яблучний пиріг «Три склянки»: простий рецепт, який завжди виходить
Насипний яблучний пиріг «Три склянки» — це ідеальний варіант для тих, хто цінує простоту й швидкість приготування. Без замішування тіста, з мінімумом зусиль і максимальним результатом — ніжна, ароматна випічка з яблуками, яка завжди вдається навіть початківцям.
Рецепт опублікували на сайті Oboz.ua.
Інгредієнти
- Манна крупа -160 г
- Пшеничне борошно -130 г
- Цукор180 г
- Розпушувач -10 г
- Яблука - 5 шт
- Вершкове масло - 30 г
- Молоко - 200 г
- Цедра лимона - 1 шт
- Мигдальні пластівці - 20 г
Приготування
Змішати борошно, цукор, розпушувач, корицю та манку. Натерти яблука на тертці. Додати до них лимонну цедру.
Суху суміш поділити та розкласти по 4-х склянках. Яблучну суміш умовно поділити на 3 частини. У форму змазану маслом викласти перший шар сухої суміші. Рівномірно розприділити. Викласти одну частину яблучної начинки. Повторювати дії, поки всі інгредієнти не закінчаться.
Розтопити вершкове масло з молоком та залити отриманою рідиною пиріг. Проткнути його шпагою, тим самим даючи просоченню увібратися. Випікати пиріг 35-45 хвилин при температурі 170 градусів. За 5 хвилин до закінчення треба посипати пиріг мигдалевими пластівцями - вийде горіхово-хруска скоринка.
Читайте також:
- Сінабони з гарбузом: м’які, ароматні й неймовірно затишні булочки осені
- Рисова вода для орхідей: простий секрет, щоб квіти зацвіли знову
- Ніжний сирно-яблучний пиріг, який розлітається зі столу за лічені хвилини