Лінивий яблучний пиріг «Три склянки»: простий рецепт, який завжди виходить

Лінивий яблучний пиріг «Три склянки»: простий рецепт, який завжди виходить

Насипний яблучний пиріг «Три склянки» — це ідеальний варіант для тих, хто цінує простоту й швидкість приготування. Без замішування тіста, з мінімумом зусиль і максимальним результатом — ніжна, ароматна випічка з яблуками, яка завжди вдається навіть початківцям.

Рецепт опублікували на сайті Oboz.ua.

Інгредієнти

  • Манна крупа -160 г
  • Пшеничне борошно -130 г
  • Цукор180 г
  • Розпушувач -10 г
  • Яблука - 5 шт
  • Вершкове масло - 30 г
  • Молоко - 200 г
  • Цедра лимона - 1 шт
  • Мигдальні пластівці - 20 г

Приготування

Змішати борошно, цукор, розпушувач, корицю та манку. Натерти яблука на тертці. Додати до них лимонну цедру.

Суху суміш поділити та розкласти по 4-х склянках. Яблучну суміш умовно поділити на 3 частини. У форму змазану маслом викласти перший шар сухої суміші. Рівномірно розприділити. Викласти одну частину яблучної начинки. Повторювати дії, поки всі інгредієнти не закінчаться.

Розтопити вершкове масло з молоком та залити отриманою рідиною пиріг. Проткнути його шпагою, тим самим даючи просоченню увібратися. Випікати пиріг 35-45 хвилин при температурі 170 градусів. За 5 хвилин до закінчення треба посипати пиріг мигдалевими пластівцями - вийде горіхово-хруска скоринка.

Читайте також:

Можливо зацікавить