Ароматний цибулевий хліб: простий рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати цибулевий хліб.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- борошно - 400 г;
- дріжджі (сухі/пресовані) - 8/25 г;
- молоко - 200 мл;
- цукор - 1 ст.л;
- сіль - 1 ч.л;
- сметана - 1 ст.л;
- олія - 3 ст.л;
- цибуля (середнього розміру)- 2 шт;
В 100 мл теплого молока додати дріжджі та цукор. Накрити і відставити на 15 хвилин (опара). Слідкуйте, щоб утворилась дріжджова шапка, це свідчить, що дріжджі працюють. В цей час протушкувати дрібно нарізану цибульку на олії до золотистого кольору (але не засушити).
В просіяне борошно влити опару, додати решту молока, сіль, сметану, перемішати, додати цибулю з олією, замісити тісто і поставити на підйом на годину часу. (В мене сходило довше).Обім‘яти тісто, сформувати хліб, припорошити борошном. Знову ставимо, щоб підійшло, в тепле місце на 30-40 хв. (Орієнтуйтеся по тому як хліб сходить, можливо потрібно буде більше часу). Випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хв.
З даної кількості інгредієнтів виходить одна хлібина (діаметр форми в якій пеклась - 20 см). Хліб довго зберігає свою м'якість.
Читайте також:
- Як підживити грошове дерево: простий спосіб для швидкого росту
- Домашнє печиво на варених жовтках: простий і смачний рецепт від луцької фудблогерки
- Як зберігати цибулю, щоб не псувалася і не тхнула: корисні поради