Ароматний цибулевий хліб: простий рецепт від луцької фудблогерки

Свіжоспечений цибулевий хліб із хрусткою скоринкою та ніжним м'якушем

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати цибулевий хліб.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;
  • дріжджі (сухі/пресовані) - 8/25 г;
  • молоко - 200 мл;
  • цукор - 1 ст.л;
  • сіль - 1 ч.л;
  • сметана - 1 ст.л;
  • олія - 3 ст.л;
  • цибуля (середнього розміру)- 2 шт;

В 100 мл теплого молока додати дріжджі та цукор. Накрити і відставити на 15 хвилин (опара). Слідкуйте, щоб утворилась дріжджова шапка, це свідчить, що дріжджі працюють. В цей час протушкувати дрібно нарізану цибульку на олії до золотистого кольору (але не засушити).

В просіяне борошно влити опару, додати решту молока, сіль, сметану, перемішати, додати цибулю з олією, замісити тісто і поставити на підйом на годину часу. (В мене сходило довше).Обім‘яти тісто, сформувати хліб, припорошити борошном. Знову ставимо, щоб підійшло, в тепле місце на 30-40 хв. (Орієнтуйтеся по тому як хліб сходить, можливо потрібно буде більше часу). Випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хв.

З даної кількості інгредієнтів виходить одна хлібина (діаметр форми в якій пеклась - 20 см). Хліб довго зберігає свою м'якість.

Читайте також:

Можливо зацікавить