«Балаган непонятно з чого» чи бажання справедливості: у Луцьку триває скандал через утеплення будинку. Відео

«Балаган непонятно з чого» чи бажання справедливості: у Луцьку триває скандал через утеплення будинку. Відео

У луцькому ОСББ мешканці хочуть зняти голову після того, як почали утеплювати будинок. Частина власників квартир у домі була обурена тим, що мусять оплачувати новий фасад в той час, як ще платять гроші за нове перекриття.

Але, головне, кажуть, що голова ОСББ - нібито сфальшувала голосування мешканців, коли опитувала про утеплення. Ініціативна група виявила розбіжності у голосуванні і тепер заохочує увесь будинок шукати нову керівницю, - про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Для чого робити цей балаган непонятно з чого? Позоритись на ціле місто. Для чого?Всі модернізуються все нормально всі працюють вам все не так», - каже одна з мешканок.

В ОСББ «Відродження 7», що у Луцьку, конфлікт навколо будинку набирає обертів. Нагадаємо, все почалося з утеплення фасаду. Частина мешканців переконана, що голосування про утеплення будинку за програмою фонду «Енергоефективності» було сфальшовані головою ОСББ. Надані нею списки вони частково перевірили і знайшли розбіжності. Кажуть, більшість мешканців не могла підтримати цей проєкт, бо ще виплачує внески за нове перекриття. І хоч будинок все одно утеплюють, ініціативна група вирішила діяти рішуче: організувала збори, щоб покарати керівницю.

У будинку - 153 квартири. На зборах - до пів сотні мешканців. Пані Світлана оцінює, що це багато. Адже зазвичай на такі наради ходить небагато людей. 

На зборах дві групи: одна - за те, щоб змінити керівницю ОСББ, інша - проти. Прибічники того, щоб лишити теперішню керівничку, висловлюють обурення і сумніваються в легітимності ініціативної групи. Мовляв, чи має право вона взагалі проводити збори та ходити по квартирах для голосування. 

Нагадаємо, раніше у коментарі цієї проблеми адвокат Віктор Шевчук порекомендував частині співвласників квартир в будинку, які не задоволені головою, ініціювати нові збори, щоб відмінити її рішення

В даній ситуації я б радив особам, які вважають, що їх права порушені, або тій частині співвласників квартир в будинку, які не задоволені головою - або ініціювати нові збори, щоб відмінити рішення.

Або - каже - звертатися до суду або звернутися до фахівців, які зможуть захистити їх права в судовому порядку. Між тим, прибічники голови ОСББ сумнівалися ще й у доброчесності ініціативної групи і навіть перейшли на образи.

«Стоп. А кого ви вибрали в свою групу? Алкоголіка одного, який сидів в тюрмі, третього хворого на голову. Кого ви повибирали? Не смішіть людей, не позортеся. Яку групу? Та що ходила і всіх агітувала проти? Що ви таке говорите? Це базар, вона сформувала базар, вона мають трьох кімнатні квартири вони мають борги по 20 тисяч і більше і вони оце провокують, і не хочуть нічого платити», - каже мешканка ОСББ «Відродження 7».

Попри аргументи іншої сторони і тим, що з дорогим утепленням фасаду доведеться змиритися, голова ініціативної групи ставить питання руба - про припинення повноважень голови правління Раїси Байди та переобрання нового голови ОСББ «Відродження 7.

На момент зборів нових кандидатів на голову ОСББ ініціативна група справді не має. Відчувалося, що у проведенні зборів їй не вистачає досвіду. Тож врешті питання про голову відклали - і взялися обирати того, хто вестиме збори.

Після цього голосували - чи все ж доречні ці збори. Перше голосування  - невдале. Частина - у розпачі, решта мешканців - радіє.

Після першого голосування провели і друге, і третє. І тільки з третьої спроби більшістю голосів вирішили, що голосуванню за те, щоб зняти теперішню голову ОСББ Раїсу Байду, таки бути. Збирають підписи «за» або «проти» Байди.

Проте і з цим голосуванням все не так просто. Люди знову почали сперечатись та навіть виривати один в одного бланки. Одна з мешканок узагалі демонстративно розірвала свій аркуш. Інші, переважно чоловіки, у пошуках правди взялися сваритися.

Збори, скликані ініціативною групою ОСББ, у таких палких суперечках тривали аж дві години. У підсумку прихильники зміни голови ОСББ повідомили: обійдуть кожну квартиру з тим, щоб назбирати необхідну кількість підписів та зняти нинішню керівницю з посади та ще й переобрати правління. Мають назбирати більше половини голосів співвласників будинку.

Читайте також:

Можливо зацікавить