Борщова заправка з буряком та капустою на зиму: простий рецепт
Якщо ви у пошуках нових смачних рецептів на зиму, пропонуємо приготувати борщову заправку з буряком та капустою. Така заготовка виручить в потрібний момент і скоротить час приготування смачного борщу.
Простий рецепт борщової заправки, - пише Апостроф.
Інгредієнти: 1 кг помідорів, 1 кг моркви, 3 кг буряка, 2 кг капусти, 2 скл. квасолі, 1 кг цибулі, 0,5 кг болгарського перцю, 100 мл оцту 9%, 250 г цукру, 3–4 столові ложки солі, 250 мл олії.
Приготування: квасолю попередньо замочіть у воді на 8 годин, після чого відваріть до напівготовності. Помідори, перець і цибулю дрібно поріжте. Моркву і буряк натріть, а капусту нашаткуйте. Далі овочі складіть у велику каструлю, додайте квасолю, перемішайте, додайте цукор та сіль. Варити суміш потрібно близько 30 хв, часто її помішуючи.
Після чого готову борщову заправку гарячою розкладіть по банках, закрийте кришками і обгорніть ковдрою до повного охолодження. Коли заготовка відкрита, зберігати її слід у холодильнику.
Для приготування ви можете використовувати навіть пошкоджені плоди, головне - вирізайте такі ділянки. Якщо на поверхні овочів ви помітили невелику цвіль, краще відкладіть їх в сторону. Тому що якщо ви відріжете цю частину, спори вже будуть знаходитись всередині плоду. Теплова обробка у цьому випадку також не допоможе. Якщо знехтувати цими рекомендаціями, банки можуть вибухнути та покритися цвіллю.
Якщо захочеться гостроти та пікантності, додайте гострий перець. Якщо ж бажаєте пікантності, але не гостроти, візьміть кілька зубчиків часнику.
Якщо у вас немає помідорів, можна замінити їх розведеною томатною пастою. Співвідношення води і пасти визначайте самостійно, оскільки концентрація може бути різною. Обов’язково використовуйте стерилізовані банки, в протилежному випадку вони можуть вибухнути.
Читайте також:
- Як квасити капусту: найкращі рецепти
- Рецепт маринованих маслюків на зиму: вийдуть смачніші за білі гриби